Mandelsmør

Mandelsmør

Ingredienser

  • 300 g Mandler
  • Litt salt
  • 2 ss Rapsolje

Tid

20 min


Antall porsjoner

10



Oppskriften kommer fra http://gryskjokkenskriverier.blogspot.no/2014/05/mandelsmr-med-ristede-mandler.html


Slik gjør du

Stek mandlene i forvarmet ovn 200 grader i 10 - 12 minutter. Avkjøl mandlene, og kjør de i en blander til de er helt malte. Slå av blenderen og rør litt med en skje, så alt som ligger langs kanten kommer med.

 

Kjør nå blenderen så massen blir blank, og du ser at mandlene frigir oljen, det tar litt tid.

 

Tilsett litt rapsolje eller ghee hvis du vil ha en tynnere konsistens. Smak til med litt salt. Oppbevar mandelsmøret i tett glass kjølig.

 

Tips! Mandelsmør er et fint alternativ til peanøttsmør. Bruk det som pålegg, til kakebakst/brød eller i dessert.



Visste du at?

.... Du kan lage nøttesmør av andre nøtter på samme måte? Det er forskjellig hvor mye olje nøttene slipper så noen nøtter er lettere å male til smør enn andre. F. eks paranøtter har mye fett i seg. 




Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 1909,4 kcal
Proteiner 63,6 proteiner
Fett 167,4 gram
Karbohydrater 18,9 gram
Kostfiber 36,6 gram
Pr. porsjon
Kalorier 1909.4 kcal
Proteiner 63.6 proteiner
Fett 167.4 gram
Karbohydrater 18.9 gram
Kostfiber 36.6 gram