Kjøttkaker i brun saus xcarb

Kjøttkaker i brun saus xcarb

Ingredienser

  • 800 g kjøttdeig
  • 2 stk egg
  • 0.5 stk løk (75g)
  • 1 dl vann (Ca)
  • 2 ts salt
  • 1.5 ts pepper
  • 0.5 ts malt muskattnøtt
  • 0.4 ts malt ingefær
  • 1 ss smør til steking
  • .
  • skysaus:
  • 50 g meierismør
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ts johannesbrødkjernemel
  • vann


Oppskriften kommer fra https://xcarb.no/kjottkaker-i-brun-saus/


Slik gjør du

Lag kjøttkakene:

Ta frem kjøkkenmaskin. Finhakk løk. Ta kjøttdeig, løk, kydder og egg i kjøkkenmaskinen. Spe deigen med vann. Kjør kjøkkenmaskinen et par min, slik at alt der godt blandet. 


Form kjøttkaker med en spiseske og hånden din. Smelt smør i stekepannen. Stek kjøttkakene på middels varme på begge sider til de er gjennomstekte.

 

Lag saus:

Når kjøttkakene er ferdig stekt, hell litt vann og smør i stekepannen og skrap bunnen. Hell sjyen over i en kjele.

 

Tilsett 1 ts johannesbrødkjernemel for å jevne sausen. 
Spe sausen med kremfløten. For mer smak kan buljong, kraft eller fond brukes.
Krydre med salt, pepper eller annet krydder du ønsker i sausen.

 

Visste du at?

.... Det smaker veldig godt med  2 ts soyasaus i sausen. Vær da forsiktig med ekstra salt. 

 


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 3068,5 kcal
Proteiner 85,2 proteiner
Fett 287,6 gram
Karbohydrater 29,5 gram
Pr. porsjon
Kalorier 511,42 kcal
Proteiner 14,2 proteiner
Fett 47,93 gram
Karbohydrater 4,92 gram