Karamellpudding

Karamellpudding

Ingredienser

  • 1.5 dl vann
  • 4.5 dl fløte
  • 3 stk egg
  • 30 g tagatesse
  • 1 stk vaniljestang
  • 50 g tagatesse til karamellen

Tid

120 min


Antall porsjoner

4


Slik gjør du

Ta tagatessen du skal ha til karamell i en kjele, ha ørlite vann sammen med den. Ca. 0,25 dl vann, rør rundt og pass på så den ikke svir seg. Når den begynner å bli brun er det kort vei til svidd, ikke snu ryggen til. 


Hell den gyldenbrune karamellen opp i bunnen av en brødform. Den trenger ikke dekke hele bunnen, det ordner seg selv under steking. 

Pisk eggene lett sammen i en bakebolle, kok opp fløte og vann, tagatesse og vaniljestang. Skrap ut frøene og ha hele stangen sammen med også. Hvis du ikke har vaniljestang kan du bruke flytende vaniljeekstrakt. Smak til.


Kjøl ned melkeblandingen, når den er lunka kan du piske den inn i eggene. Pisk godt sammen, og hell blandingen GJENNOM en sil og opp i formen. Ikke glem å sil blandingen, skal du ha en god pudding må du få ut de eggetrådene ol.

 
Stek puddingen i vannbad, ca. 1,5 time på ca. 110 grader. Den skal steke lenge på lav temperatur for å få en kremete konsistens. Forleng steketiden hvis nødvendig. Følg med mot slutten, den er klar når den fremdeles skjelver men har begynt å fastne. Den stivner mer etter at den har stått i kjølen, gjerne over natta. 

 

Kutt rundt kantene på formen, velv puddingen på et fat. Du kan gjerne prøve å helle av litt av karamell sausen som kommer opp, før du velver den. Du bør ha et fat med litt høye kanter på slik at ikke sausen flyter over formen. Server med krem og bruk karamell sausen som kommer av det i bunnen.Visste du at?

.... Denne desserten påvirker blodsukkeret lite. Karbohydratene kommer fra melkesukkeret i kremfløten og fra søtningsmiddelet Tagatesse som er basert på Tagatose. Tagatesse er dobbelt så søtt som sukker. Alternativt til Tagatesse kan man bruke Finesse. 


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 1986,9 kcal
Proteiner 31,1 proteiner
Fett 184,2 gram
Karbohydrater 78,3 gram
Pr. porsjon
Kalorier 4967.25 kcal
Proteiner 77.75 proteiner
Fett 460.5 gram
Karbohydrater 195.75 gram