Suksessterte

Suksessterte

Ingredienser

  • 200 g mandler
  • 6 stk eggehviter
  • 50 g sukrin gold
  • 50 g tagatesse/ finesse
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts xanthan gummi eller JBKM*
  • .
  • Smørkrem:
  • 6 stk eggeplommer
  • 1 dl kremfløte
  • 64 g tagatesse/finesse
  • 150 g mykt meierismør
  • 1 ts vaniljepulver eller ekte vaniljeekstrakt
  • 1servering= ca 85g

Tid

59 min


Antall porsjoner

11


Slik gjør du

Lag bunnen: 

Pisk eggehviter og tagatesse sammen, pisk til det er luftig og stivt ca 5 minutter. Når du har pisket det ferdig, kan du vende inn med en ballongvisp malte mandler, xanthan gummi og bakepulver. Xanthan gummi brukes for å forbedre konsistensen i bunnen, men oppskriften fungerer også fint hvis du ikke har dette tilgjengelig, den blir bare mykere og mindre seig. 


Steik kaka på  nederste rille i steikeovnen, 160 grader i 35 minutter. 

 

Lag smørkrem:

Rør sammen eggeplommer, søtstoff, kremfløte og vaniljepulver eller ekte vaniljeekstrakt (Vaniljeekstrakt vil gi en tydeligere vaniljesmak.) Varm opp på svak/medium varme til det tykner. Rør ofte. Det tar ca 5-10 minutter før det er en tykk krem. Avkjøl kremen.

Pisk opp smør til det er luftig og hvitt. Bland inn den avkjølte kremen.

 

Pynt gjerne med mørk sjokolade på toppen, smeltet eller revet. 

 

Tips! Kjør gjerne søtningsmidlene i blender før bruk, slik at de får en melislignende konsistens.

 



Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 3315,2 kcal
Proteiner 86,4 proteiner
Fett 289,2 gram
Karbohydrater 114,8 gram
Kostfiber 49,9 gram
Pr. porsjon
Kalorier 301,38 kcal
Proteiner 7,85 proteiner
Fett 26,29 gram
Karbohydrater 10,44 gram
Kostfiber 4,54 gram