Kålsalat

Kålsalat

Ingredienser

  • 1 stk hodekål
  • 2 stk gulerøtter
  • 1 ss salt
  • .
  • dressing:
  • 3 dl kefir
  • 1 ss seterrømme
  • 2 ss olivenolje
  • 0.5 stk båt m/hvitløk
  • 1 ts søtning
  • 2 stk vårløk
  • 1 ss sitronsaft
  • 0.2 ts tabasco 2 dråper
  • 0.4 ts pepper
  • 150 g 1 servering

Tid

40 min


Antall porsjoner

10


Slik gjør du

Snitt hodekål fint. Bruk gjerne en mandolin eller en ostehøvel for å få kålen så tynn som mulig. Ha på salt og la kålen stå i ca. 30 minutter. Skyll kålen i kaldt vann og la vannet renne av.


Skrell gulrot og riv den grovt på et rivjern.

 

Bland sammen kefir, rømme, hvitløk, honning, olje, vårløk og bladpersille i en liten bolle. Smak til med sitronsaft, tabasco, salt og pepper. Vend kål og gulrot i dressingen.

 

Visste du at?

.... Denne kålsalaten smaker nydelig til spareribs!


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 869,6 kcal
Proteiner 38,5 proteiner
Fett 41,9 gram
Karbohydrater 79,1 gram
Kostfiber 30,8 gram
Pr. porsjon
Kalorier 869.6 kcal
Proteiner 38.5 proteiner
Fett 41.9 gram
Karbohydrater 79.1 gram
Kostfiber 30.8 gram