Jordbærgele

Jordbærgele

Ingredienser

  • 150 g frosne jordbær
  • 5 dl vann
  • 1 ss sitronsaft
  • 3 ss gelantin
  • søtning

Tid

30 min


Antall porsjoner

4



Oppskriften kommer fra Linn Spets


Slik gjør du

Kjør jordbær og vesken i en blender og sil blandingen over i en kjele.


Tilsett gelatin og varm opp. Smak til med valgfri søtning og hell i serveringsskåler eller form. Sett i kjøleskapet noen timer.


Tips! Server med kokoskrem: 
For å lage kokoskrem setter du kokosmelk i kjøleskapet og bruker den harde ,fete delen. Denne pisker du som vanlig krem, tilsetter litt søtning og litt vaniljesmak. Det går kjempefort, mye fortere enn å piske fløte til krem.

 

Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 131,6 kcal
Proteiner 16,1 proteiner
Fett 0,4 gram
Karbohydrater 13,4 gram
Pr. porsjon
Kalorier 329 kcal
Proteiner 40.25 proteiner
Fett 1 gram
Karbohydrater 33.5 gram