Fransk løkdip

Fransk løkdip

Ingredienser

  • 1.2 dl seter rømme
  • 1 dl majones (95g)
  • 100 g kremost
  • 2 stk løk, str. medium (totalt 300g)
  • 2 ss kaldpresset olivenolje
  • 1 stk vårløk
  • 2 ts worchestershire saus
  • 2 ts sitronsaft
  • 0.5 ts sukrin melis eller annen søtning etter smak
  • 0.5 ts tabasco
  • 1 porsjon= 113 gram

Tid

15 min


Antall porsjoner

6



Oppskriften kommer fra http://lchf-bloggen.blogspot.com/2012/03/fransk-lkdip.html


Slik gjør du

Varm opp olivenolje på middels varme i en panne. Tilsett hakket løk og stek til løken er myk og begynner å få farge - omtrent ti minutter.


Rør sitronsaft, sukrinmelis, salt og pepper. Sett ned varmen og stek videre på svak varme til løken er lett karamellisert, ca. 20 minutter.
Sett løken til side og la den avkjøles.


Visp sammen majones, rømme og kremost. Denne dip'en er ganske tung. Du kan gjøre den ørlittegrann "lettere" ved å bytte ut majonesen med mer rømme om du ønsker det. Tilsett løken og bland godt. Smak til med worcestershiresauce.

 

Velg om du vil ha dipen "chunky", eller om du vil ha den glatt. Vil du ha den glatt kjører du den i blender eller med stavmikser, slik at løken blir most inn i de andre ingrediensene.


La dippen stå og sette seg i kjøleskapet i fire timer eller natten over. Server med finhakket vårløk eller gressløk på toppen.

 

Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 1683,4 kcal
Proteiner 13,3 proteiner
Fett 167 gram
Karbohydrater 28,7 gram
Pr. porsjon
Kalorier 2805.67 kcal
Proteiner 22.17 proteiner
Fett 27.83 gram
Karbohydrater 47.83 gram