Urtemajones

Ingredienser
- fersk basilikum, rosmarin og timian
- 3 dl rapsolje, kaldpresset
- 1 dl olivenolje
- 4 stk eggeplommer
- 2 stk hvitløksbåter
- 1 ts dijonsennep
- 1 ss vineddik
- salt og grovkvernet pepper(Smak til)
Tid
10 min
Antall porsjoner
10
Slik gjør du
Pass på at alle ingrediensene er romtemperert før tilberedning. Visp eggeplommene med eddik/sitronsaft og sennep. Hakk eller mos hvitløk og ønsket mengde urter i morter.
Tilsett eddik/sennepsblandingen. Spe forsiktig med olje under kraftig visping. Smak til med salt og pepper.
Tips! Lag påleggsrull av røkt skinke, hjertesalat og osteskiver. Fyll dem med deilig urtemajones!
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 1979,5 | kcal |
Proteiner | 32,4 | proteiner |
Fett | 202,5 | gram |
Karbohydrater | 5,8 | gram |
Kostfiber | 1,7 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 1979.5 | kcal |
Proteiner | 32.4 | proteiner |
Fett | 202.5 | gram |
Karbohydrater | 5.8 | gram |
Kostfiber | 1.7 | gram |