Pavlova m/ lemoncurd

Pavlova m/ lemoncurd

Ingredienser

  • Marengsbunn:
  • 4 stk eggehviter
  • 4 ss sukrin melis
  • 5 ss sukrin sirup
  • 1 ts maizena
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 0.25 ts salt
  • stevia vaniljedråper etter smak
  • .
  • Lag lemon curd:
  • 3 ss skall av 1 sitron
  • 120 g sitronsaft
  • 4 stk eggeplommer
  • 4 ss sukrin sirup
  • 3 ss sukrin melis
  • 100 g ekte smør
  • vanilje ekstrakt etter smak
  • .
  • Lag krem:
  • 200 g kokos krem
  • søtning etter smak
  • 1 servering=110g


Oppskriften kommer fra Linn Spets


Slik gjør du

Riv sitronskall og bland alle ingrediensen unntatt smør i en bakebolle. Dette varmes i vannbad til det tykner, og du må røre konstant. Når curden har tyknet kan du (endelig) ta den av det kokende vannet og tilsette smøret litt etter litt mens du rører godt i mellom smørklumpene. Oppbevares i kjøleskapet.


Kokoskrem :
Dette er den enkleste delen, du trenger bare bruke ønsket mengde kokosmelk ( bare den harde delen ) tilsette søtning og vanilje og visp den sammen i noen sekunder.


Før servering blandes kokoskrem og lemuncurd sammen med en slikkepott som du brer ut på marengsbunn. Topp med friske bær og ett dryss av sukrinmelis.

 

Visste du at?

.... De ulike kokosmelksortene smaker litt forskjellig, og noen typer skiller seg ikke når de står i kjøleskap. Kokosmelken fra änglamark (Coop) smaker mindre kokos enn mange andre sorter. Boksene fra Santa Maria skiller seg fint, og fås også i en økologisk variant. 


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 1781,8 kcal
Proteiner 35,9 proteiner
Fett 172,7 gram
Karbohydrater 26,2 gram
Pr. porsjon
Kalorier 222,73 kcal
Proteiner 4,49 proteiner
Fett 21,59 gram
Karbohydrater 3,28 gram