Vannkefir

Vannkefir

Ingredienser

  • 2 ss kefirkorn
  • 1 stk sitron skive, økologisk
  • 1 stk neve rosiner, økologiske
  • 1 liter vann
  • .
  • 1 stk neve bringebær eller annet til etterfermentering

Slik gjør du

Hell vann og sukker i et stort, rent norgesglass. Rør ut sukkeret, så du får sukkervann.

 

Tilsett så vannkefirkornene, sitronen og rosinene. Sku på lokket løst, eller bruk et håndkle med strikk til å dekke krukken.

 

La krukkene stå på kjøkkenbenken i 24-48 timer. Smak gjerne på den etter 24 timer. Temperaturen i rommet hvor den oppbevares vil påvirke hvor raskt fermenteringsprosessen går. Jo varmere du har det, jo raskere går det.

 

Vannkefirkornene spiser opp sukkeret, så jo lengre den stårl jo surere/syrligere blir den. Når du synes den er sur nok, siler du blandingen, tar ut sitronene, rosinene og vannkefirkornene.

 

Nå er vannkefiren klar til å drikkes, men hvis du vil ha den som brus/ "kosedrikk med kullsyre i, kan du etterfermentere den:

 

Etterfermentering:

Tilsett en neve  ønsket frukt eller bær. La blandingen stå i 12-24 timer med lokket skrudd på, da vil den bli full av kullsyre, så åpne den opp forsiktig. Sil av bærene og heller drikken på glassflaske.

 

Forslag til smak:

Alle typer frukter og bær smaker godt, kanelstang, vaniljestang/vaniljeekstrakt, ferskpresset juice, mynte eller andre urter. Prøv deg frem og finn ut hva du foretrekker.

Oppbevares i kjøleskap.

 

Kefirkorn: De vokser! Del gjerne videre til en venn.

Får du ikke tak i kefirkorn i nettverket ditt? Det kan kjøpes flere steder på nett. Gjør et googlesøk. 

vannkefirkorn.jpg

 

 

 

Næringsinformasjon

Pr. oppskrift