Svineknoke

Svineknoke

Ingredienser

  • 1 stk lettsaltet svineknoke
  • 400 g tomater i boks
  • 2 dl hvitvin el vann
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 stk sellerirot
  • 1 stk fennikel
  • 1 stk løk
  • 2 ss hakket persille
  • 1 ss sitronskall, revet
  • 3 stk laubærblad
  • salt og pepper
  • .
  • 1servering=230g

Slik gjør du

Tilberedes i leirgryte:

Legg leirgryten i bløt. Leirgryten må legges i vann minst et kvarter før bruk. Nye gryter og gryter som ikke har vært brukt på lenge må få flere timer i vann. Hele skal under, også lokket.


Legg knoken i gryta. Tilsett rikelig salt og pepper. Bruk litt mindre salt dersom knoken allerede er saltet. Kutt alle grønnsakene i passende biter. Legg dem i gryta sammen med tomatene, vinen og laurbærbladene.


Sett gryten inn i kald ovn og skru den på 150 grader. La den stå i minst tre timer. Du kan godt ta av lokket og skru opp varmen litt mot slutten.

 

Ta ut knoken og skjær kjøttet av benet, det skal nesten falle fra av seg selv. Bland sammen finrevet sitronskall og finhakket persille og dryss det over.

 



Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 2580,8 kcal
Proteiner 294,6 proteiner
Fett 116,5 gram
Karbohydrater 50,5 gram
Pr. porsjon
Kalorier 215,07 kcal
Proteiner 24,55 proteiner
Fett 9,71 gram
Karbohydrater 4,21 gram