Stuffed Portobello
Ingredienser
- 12 stk portobello sopp
- 75 g smør, hakket
- 50 g skåldede mandler
- 1 stk finhakket løk
- 3 ts frisk, finhakket rosamrin el 1 ts tørket rosmarin
- 3 ss frisk persille
- 3 ts friske timianblad el 1 ts tørket timian
- 1 ss sitronsaft
- 1 stk finhakket hvitløksbåt
- 1 ss finklippet gressløk
- 1 ss olivenolje
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts sort pepper
- 1servering=165g
Tid
30 min
Antall porsjoner
8
Vi hjelper deg!
Gjør oppskriftssøk: https://portal.vitamhelse.no/oppskrifter
Kom i gang raskt: Få gratis oppstartshefte av oss
Vi hjelper deg gjerne med kurs, bøker og oppfølging
Slik gjør du
Sett ovnen på 180 grader.
Pensle en liten bakeform med olje eller smeltet smør. Fjern soppstilkene og finhakk dem. Varm opp olje i en liten kjele og ha i soppstilkene og hakket løk. La det surre på middels varme i 2-3 minutter eller til ingrediensene er blitt gyldne og møre.
Miks mandler, hvitløk, sitronsaft og krydderurter med salt, pepper og smør til en jevn blanding. Legg sopphodene i stekeformen.
Bruk en skje og fyll sopphodene med løkblandingen til en jevn overflate. Topp med urtesmøret.
Stek soppene i 10-15 minutter, eller til de er gjennomstekte og smøret er smeltet.
Visste du at?
.... Det er nydelig med fylt sopp. Ta gjerne i kjøttfyll, spinat og ostefyll eller annet godt. Som alternativ til Portobello sopp kan du bruke store sjampinjong eller aromasopp.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 1258,8 | kcal |
Proteiner | 35,7 | proteiner |
Fett | 100,9 | gram |
Karbohydrater | 42,5 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 157,35 | kcal |
Proteiner | 4,46 | proteiner |
Fett | 12,61 | gram |
Karbohydrater | 5,31 | gram |