Sjokopudding

Sjokopudding

Ingredienser

  • 5 dl kokosmelk
  • 3 ss gelantinpulver
  • 3 ss kakaopulver
  • 1 ts espressopulver
  • vailjepulver etter smak
  • ønsket mengde søtning
  • .
  • 1 servering=150g


Oppskriften kommer fra Linn Spets


Slik gjør du

Varm opp alt sammen i en kjele til alt løser seg opp. Hell alt over  i en form eller i pene serveringsskåler, for så å sette kaldt. Det er lurt å tilsette søtningen litt etter litt mens du smaker slik at  det ikke blir for mye. Men husk også at søtsmaken vil avta noe når puddingen er kjøleskapskald.

Avkjøl gjerne i kjøleskap over natten, da får smakene satt seg ordentlig.

 

Tips! For å lage en luksus versjon, erstatt kakaopulveret og litt av kokosmelken med smeltet sjokolade.

Denne sjokoladepuddingen som er full av gode næringsstoffer smaker også nydelig som varm, fyldig kakao.

 

Visste du at?

.... Gelatin er protein som  bygger opp hud, sener, ledd og brusk. Det er kjempe sunt og forebygger rynker. 


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 1146,4 kcal
Proteiner 25,8 proteiner
Fett 110,1 gram
Karbohydrater 8,5 gram
Pr. porsjon
Kalorier 286,6 kcal
Proteiner 6,45 proteiner
Fett 27,52 gram
Karbohydrater 2,12 gram