Sjokolade kokoskrem

Sjokolade kokoskrem

Ingredienser

  • 800 g kokosmelk ( Du skal kun bruke kremen)
  • 200 g smør
  • 2 ss tagatesse/ finesse
  • 3 ts kakao
  • 2 stk dråper stevia m/vanilje
  • .
  • 1servering= ca100g

Slik gjør du

Forberedelse:

Sett kokosmelken i kjøleskap i ca 1 time. Da skiller kremen seg fra vannet som ligger i bunnen.( Ikke alle sortene med kokosmelk skiller seg. for eksempel Santa Maria)Du skal kun bruke kremen, vannet kaster du eller bruker til andre ting. 

 

Lag desserten:

Smelt smør og rør i søtningsmiddel. Når alt er smeltet rører du inn kakaopulveret. Avkjøl.

 

Pisk opp kokokremen til den er luftig med en kjøkkenmaskin. Den blir luftig og fin, lik pisket kremfløte.  Bland så den avkjølte sjokoladesmørblandingen med kokoskremen.

Sett kremen kaldt til den har blitt en fyldig og fast krem. 

 

Visste du at?

.... Den smaker godt som glasur til sjokoladekake, men den smelter ganske raskt i romtemperatur, så da bør du tilsette gelantinpulver i smørblandingen. For riktig mengde les instruksjonene på gelantinposen. 


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 3303,8 kcal
Proteiner 18,3 proteiner
Fett 343,4 gram
Karbohydrater 37,5 gram
Pr. porsjon
Kalorier 330,38 kcal
Proteiner 1,83 proteiner
Fett 34,34 gram
Karbohydrater 3,75 gram