Seikaker med syltet blomkål

Seikaker med syltet blomkål

Ingredienser

  • 600 g seifilet
  • 1 stk egg
  • 1 dl seterrømme/ kokoskrem
  • 3 stk dill
  • 1 ts salt
  • 2 ss olivenolje til steking
  • .
  • Pepperrotsaus:
  • 2 dl seterrømme
  • 3 ss revet pepperrot
  • 4 g sukrin+/ Søtning
  • 1 ts Salt
  • .
  • Sylta blomkål:
  • 1 stk blomkålhode
  • 1 dl tagatesse
  • 1 dl hvitvinseddik
  • 3 stk dill
  • 1 stk saltdryss etter smak
  • .
  • 1 servering= ca 168g


Oppskriften kommer fra Foto: Tom Haga: http://www.godfisk.no/


Slik gjør du

Skjær fisken i mindre biter. Kjør den glatt i kjøkkenmaskinen i mindre biter sammen med salt.Tilsett egg og rømme og kjør sammen. Hakk dillen og bland den i. Form fiskefarsen til kaker. Stek fiskekakene i smør i en stekepanne i ca 4 minutter på hver side.

Server de nystekte fiskekakene med syltet blomkål og pepperrotsaus.

 

Lag syltet blomkål:

Bryt blomkålen i små buketter.Kok opp vann med salt, søtning og eddik. Ha blomkål, kokes i 2 minutt. La blomkålen avkjøles i laken. Renn av og bland den med mer dill.

 

Lag Pepperrotsaus: Rør sammen rømme, pepperrot, salt og søtstoff.

 

Tips! Seikaker smaker godt sammen med stekt løk.

 

Visste du at?

Lag en alternativ saus hvis du spiser paleo.


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 2020,1 kcal
Proteiner 122,4 proteiner
Fett 134,4 gram
Karbohydrater 111,7 gram
Kostfiber 29,6 gram
Pr. porsjon
Kalorier 202,01 kcal
Proteiner 12,24 proteiner
Fett 13,44 gram
Karbohydrater 11,17 gram
Kostfiber 2,96 gram