Pulled Asia

Pulled Asia

Ingredienser

  • 8 stk nakkekoteletter
  • 4 ts meierismør
  • 2 hvitløksfedd
  • maldon havsalt og ferk grovkvernet pepper
  • .
  • Marinade:
  • 3 ss honning/fibersirup brun
  • 1 dl tamari eller soyasaus
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 1 ss fersk revet ingefær
  • 1 ss sesamfrø
  • 0.5 ts eddik, gjerne sushieddik
  • .
  • Tilbehør: (Ikke med i næringsutregningen)
  • seter rømme
  • hjertesalat

Slik gjør du

Legg 8 store nakkekoteletter som er passelig tykke med en jevn og fin fettmarmorering på benken, slik at de blir tempererte før steking. Da mister du minst mulig kjøttsaft. La dem ligge minst 30 minutter. Fordel så kotelettene ut over en stor skypanne.

 

Legg en klatt med meierismør og to fedd grovkuttet hvitløk i pannen før du strør over Maldon havsalt og fersk gorvkvernet pepper. Langstek kotelettene på 100 grader i flere timer, til de er falleferdig møre. (Minimun 2 timer)

 

Når kotelettene er avkjølt renser du dem kjapt. (Ta bort bein og fett) (Spar på fettet i bunnen av skypannen!!) Så deler du kjøttet opp i passe store biter.

 

Lag en marinade av honning, tamari/ soyasaus, hvitløk og ferskrevet ingefær som du blandet i kjøttet.

 

Varm kjøttet i stekeskyen i en stekepanne. Når kjøttblandingen er varm er den klar til servering. Sesamfrø strøs over på slutten.

 

Tips!

Smaker nydelig i en hjertesalat wrap, med mykt stekt hodekål og en god klatt seter rømme på toppen. 

 

 

Visste du at?

Vanligvis brukes det et helt stykke svinenakke når du skal lage Pulled Pork. Nakkekoteteletter er der i mot et mye rimeligere alternativ, og gir samme konsistens og smak. Du kan også fint lage denne retten på tynnribbe.


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 3002,3 kcal
Proteiner 228,7 proteiner
Fett 201,6 gram
Karbohydrater 59,1 gram
Pr. porsjon
Kalorier 300,23 kcal
Proteiner 22,87 proteiner
Fett 20,16 gram
Karbohydrater 5,91 gram