Pasta

Pasta

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 125 g kremost
  • 50 g fiberhusk
  • .
  • 1 servering=190g

Tid

min


Antall porsjoner

2


Slik gjør du

 Sett ovnen på 150 grader.


Visp sammen egg, kremost og fiberhusk (jeg kjører det sammen i blenderen). La svelle i 10 minutter. Etter at røra har fått svelle skal den ha konsistens omtrent som vaniljekrem.

 

Det er stor forskjell på de ulike fiberhuskmerkene, og noen merker tykner deigen mer enn andre. Det kan derfor være lurt å holde litt igjen på fiberhusken (halvparten) første gangen du lager pastaen for å sjekke om du trenger mindre fiberhusk enn det som står i oppskriften.

 

Bre røra tynt utover på en bakepapirkledd stekeplate. Ta et nytt ark bakepapir og smør et tynt lag olivenolje på den ene siden. Legg dette bakepapiret med den oljedekte flaten ned mot eggeblandingen og bruk fingrene til å spre røra enda tynnere utover mellom de to lagene med bakepapir.

 

 Sett plata inn i ovnen, og la steke i 10 minutter.

 

Når lavkarbopastaen er ferdig stekt kan du dra det øverste bakepapiret forsiktig av. La pastaleiven avkjøles før du drar den av det underste laget bakepapir.

 

Rull pastaleiven til en rull som du kutter i passe tykke strimler. Hvis du vil ha lasagneplater, kutter du leiven opp i  passe store lasagneplater. Pastaen skal ikke koke, og er klar til å blandes med saus! 

 

Tips! Pastaen kan fryses.

 

Visste du at?

Det er lurt å nyte pastaen sakte, særlig hvis du ikke er vant med å spise en del fiber. 
Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 649,3 kcal
Proteiner 39,2 proteiner
Fett 43,6 gram
Karbohydrater 4,8 gram
Pr. porsjon
Kalorier 3246.5 kcal
Proteiner 196 proteiner
Fett 218 gram
Karbohydrater 24 gram