Ostesuffle'

Ostesuffle'

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 60 g smør
  • 120 g ost
  • .
  • Krydder:
  • 1 ts paprika
  • 1 ts løkpulver
  • 0.5 ts knuste gule sennepsfrø
  • 0.5 ts chilipulver
  • hvitløkskrydder etter smak
  • .
  • 1 servering=130g

Slik gjør du

Start med å lage ostesaus. Det er viktig at du bruker svak varme og rører ofte i gryta. Du vil ikke at eggene skal stivne.

 

Skill eggehvitene fra eggeplommene. Pisk så eggeplommene sammen i en kald gryte. Kutt smøret i små terninger slik at det smelter raskt. Bland smøret i eggemassen og varm opp forsiktig, på svak varme. 

 

Kutt osten i terninger eller riv den på et rivjern. Når smør og egg har smeltet sammen tilsetter du osten. I denne oppskriften er det brukt Norvegia. Rør hele tiden. Mens osten smelter tilsetter du krydder og rører inn vann, 1 ss om gangen til du får en jevn, fyldig og fin saus. 

Stivpisk så eggehvitene. 

 

Bland ostesausen forsiktig inn i eggehvitene, så du ikke pisker ut lufta av blandingen. Når den er blandet akkurat nok heller du den over i en form som rommer 2 liter. 

 

Stek på 200 grader i ca 20 minutt + 5. De siste 5 minuttene har du døren til komfyren åpen.

 

Tips! Steketiden kan variere noe fra ovn til ovn, så følg med. Serveres sammen med salat og en syrlig vinaigrette.

 

Visste du at?

....Denne retten passer utmerket på "eggfaste"


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 1161,7 kcal
Proteiner 57,8 proteiner
Fett 100,8 gram
Karbohydrater 6,1 gram
Pr. porsjon
Kalorier 387,23 kcal
Proteiner 19,27 proteiner
Fett 33,6 gram
Karbohydrater 2,03 gram