New York Ostekake

New York Ostekake

Ingredienser

  • Til bunnen:
  • 40 g finesse melis (Finesse malt til melis i blender)
  • 1 dl pofiber
  • 1 dl havrefiber
  • 100 g mandelmel
  • 125 g meierismør
  • 2 stk egg
  • 0.5 ts kanel
  • 1 ts vaniljepulver
  • stk dråper appelsinessens
  • .
  • Til fyllet:
  • 100 g finesse melis
  • 1 ts vaniljepulver
  • 900 g kremost: Bland ca 50/50 Philadelphia og kremost med mandarin og ananas
  • 4 stk egg

Tid

90 min


Antall porsjoner

16


annonse

Vi hjelper deg!

Gjør oppskriftssøk: https://portal.vitamhelse.no/oppskrifterAvocado on WhatsApp 2.19.352

Kom i gang:Vi hjelper deg gjerne med kostholdsveiledning, e- kurs og kostplaner. Se vår butikk

Slik gjør du

Sett ovnen på 150 grader. Ha bakepapir i bunnen av kakeformen.

 
Lag bunnen: 
Kjør romtemperert smør mykt i food processor. Bland i søtning,  kanel, appelsinpulver, vaniljepulver og mel. Kjør det godt sammen. Tilsett egg til slutt til du får en fin deig. 
Press deigen ut i en bakepapirkledd rund form. Prikk deigen med en gaffel og stek i 10-15 minutter. 
 

Lag osteblandingen:

Ha kremost, finesse og vaniljepulver i en kjøkkenmaskin. Bruk vispen og kjør på lav hastighet til kremosten har fått en glatt og fin konsistens. Tilsett ett egg om gangen mens maskinen går. Bland godt. 

 

Sett kaken inn i ovnen på 150 grader i ca. 60 minutter. Sjekk kaken med en kakepinne. Kaken skal være litt skjelvende i midten og må ikke steke for lenge, for da kan den bli litt kornete i konsistensen. La kaken avkjøles i formen. Dekk den til og la den stå kaldt over natten.

 

Server den gjerne sammen med en bærsaus av bringebær, en limedæsj og søtning. 

 

Tips! Kaken inneholder lite sukker, da karbohydratene i hovedsak kommer fra søtstoffet Finesse. Dette er lagd av ulike sukkeralkoholer og er ikke sukker. Det kan likevel påvirke blodsukkeret noe, men svært mye mindre enn sukker. 

 

Visste du at?

.... Forskjellen mellom vanlig ostekake og New York Cheesecake er at sistnevnte er ovnsbakt. Det er en nydelig fyldig kake som oppleves som "tyngre" enn vanlig ostekake og er mektigere. 


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 4593,3 kcal
Proteiner 114,1 proteiner
Fett 403,2 gram
Karbohydrater 176,2 gram
Pr. porsjon
Kalorier 287,08 kcal
Proteiner 7,13 proteiner
Fett 25,2 gram
Karbohydrater 11,01 gram