Nakkekotelett m/ soppstuing

Nakkekotelett m/ soppstuing

Ingredienser

  • 200 g nakkekotelett
  • 2 stk store sopp
  • 2 ss smør
  • 1 dl fløte
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • .

Slik gjør du

Stek koteletten i smør. Bruk middels varme når du steiker.

 

Når koteletten nærmer seg ferdig tar du den ut av stekepanna og lar den hvile på en tallerken. Ta så soppen i stekepannen og stek den i kjøttsaften i panna.  

 

Kok den stekte soppen inn med ca. 1 dl kremfløte. Når du har en fin stuing er den klar til servering. 

 

Spis gjerne sammen med dampet blomål eller stekt kål.


Tips! Hvordan se om koteletten er stekt? Se etter hvordan farge kjøttsaften har. Hvis kjøttsaften som pipler opp er klar i fargen og ikke blodig, så er den gjennomstekt.



Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 996,5 kcal
Proteiner 39,8 proteiner
Fett 95,2 gram
Karbohydrater 4,7 gram
Pr. porsjon
Kalorier 498,25 kcal
Proteiner 19,9 proteiner
Fett 47,6 gram
Karbohydrater 2,35 gram