Kylling nuggets

Kylling nuggets

Ingredienser

  • 500 g kyllingbryst
  • 150 g mandler
  • 70 g fløte
  • 60 g revet parmesan
  • 1 ts løkpulver
  • 1 stk egg
  • 1 ts italiensk krydder
  • 1 g cayennepepper
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

Kutt kyllingen i passelige "nugget" størrelser. Varm opp ca 2 cm olje i en panne. ( Bruk gjerne en wok for å begrense sprut ) Bland t, løkpulver og italiensk krydder i en blender og mix til blandingen er fin som mel.


Bland fløte, egg og cayennepepper godt med en gaffel i en bolle.


Dekk kyllingen i mandelblandingen, så i fløteblandingen og så en gang til i mandelblandingen.
Når oljen er varm legg i kylling-nuggets og stek til gjennomstekt og sprø, ca 3 minutter på hver side. (Unngå å snu for mange ganger da mandelblandingen kan smuldre )


Når nuggets tas ut av oljen, lar du dem avkjøles på kjøkkenpapir for å bli kvitt overflødig olje, og for å la mandelblandingen bli sprø og holde seg bedre på plass.

 

Visste du at?

.... Du kan også bruke kokos eller  Bacongull eller baconsvor til å panere med. (Pass på at det er den ekte typen, ikke snacks med baconsmak!) 


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 2207,4 kcal
Proteiner 185,3 proteiner
Fett 151,5 gram
Karbohydrater 17,5 gram
Kostfiber 18,4 gram
Pr. porsjon
Kalorier 275,92 kcal
Proteiner 23,16 proteiner
Fett 18,94 gram
Karbohydrater 2,19 gram
Kostfiber 2,3 gram