Kremet kylling

Kremet kylling

Ingredienser

  • 800 g kyllingbryst
  • 2.5 dl kyllingkraft
  • 30 g smør
  • 2.5 dl fløte
  • 1 dl revet parmesan
  • 180 g hakket paprika
  • 6 stk fedd hvitløk
  • 60 g rødløk
  • 2 ts italiensk krydder
  • 1 ts paprikaflak
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

Slik gjør du

Krydre kyllingbrystene på begge sider med salt og pepper. Stek kyllingen på medium varme i 4 ts smør til de er brune på begge sider, ta ut av pannen og sett til side (de skal ikke stekes ferdig )

 

Tilsett resten av smøret (2 ts) og hvitløk i stekepannen og stek på medium varme til smøret er brunt,  ca 3-4 minutterer blitt aromatisk. Det tar ca 2 minutter. Forsiktig så ikke hvitløken svir seg, da vil den smake bittert.

 

Stek rødløk til den blir blank, ca 3-4 minutter. Hell så i kyllingbuljong, og bland inn eventuelle rester etter steking av kylling og hvitløk.

 

Bland så inn italiensk krydder og paprikaflak. Kok opp på medium varme, reduser varme og la småkoke i 2-3 minutter.

 

Tilsett fløte og småkok i 5-10 minutter for å la sausen tykne. Bland inn parmesanost, ta i salt og pepper etter smak. Tilsett paprika i sausen og legg kyllingen tilbake i stekepannen. Kok kyllingen ferdig i sausen på svak varme, ca 10 minutter.

 

 

 

Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 2313,2 kcal
Proteiner 219,4 proteiner
Fett 146 gram
Karbohydrater 29,8 gram
Pr. porsjon
Kalorier 231,32 kcal
Proteiner 21,94 proteiner
Fett 14,6 gram
Karbohydrater 2,98 gram