Kokos yoghurt

Kokos yoghurt

Ingredienser

  • 800 g kokosmelk (Ikke Light)
  • 4 stk Probiotikapsler eller anen starter
  • Søtning etter smak og bruksområde
  • Vanilje/ krydder etter smak/ bruksområde

Tid

min


Antall porsjoner

4


Slik gjør du

Bruk 2 kartonger med kokosmelk, ikke light- utgaven. Sett kokosmelka i kjøleskapet, slik at den skiller seg, og den tjukke kremen legger seg på toppen. Ikke alle variantene skiller seg, hvis de er tilsatt ekstra tilsetningstoffer. Du kan gjerne bruke den fra Santa Maria eller Go Tan. (Kartong) Av denne blir det masse deilig krem. 

 

Bruk 2 probiotikakapsler som startkultur, eller litt yoghurt. (Husk å spare en skje av yoghurten du lager, for å bruke som starter for en ny ladning) 

Avhengig av hvordan du vil bruke yoghurten, kan du tilsette søtning eller vanilje. Yoghurten er god som matyoghurt til middagsretter, men da er det best hvis den ikke er for søt. Kokosmelka er ganske søt i seg selv. Stevia eller annen foretrukket søtning kan brukes. 

 

Rør den tykke delen av kokosmelka jevn, tilsett starterkultur og eventuell søtning. Hell blandingen over i et middels stort glass. Skru lokket nesten helt på, du vil at det skal kunne komme inn litt luft. Alternativt kan du legge en tallerken over. 

 

La yoghurten stå lunt et sted i 24-48 timer. For eksempel i stekovnen eller på badet. Bakteriene trives/ utvikler seg ikke hvis det er for kaldt. Smak til underveis for å finne ut hvor syrlig du vil ha den. Den skal ikke være sterk som magesyre, men den skal heller ikke bare smake kokosmelk, da har den ikke stått lenge nok, eller du har ikke hatt nok startkultur i. Hvis den skiller seg er det bare å røre rundt og spise likevel. Da kan du la neste batch stå litt kortere. 

 

 

Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 1672,0 kcal
Proteiner 16 proteiner
Fett 174,4 gram
Karbohydrater 12 gram
Pr. porsjon
Kalorier 4180 kcal
Proteiner 4 proteiner
Fett 436 gram
Karbohydrater 3 gram