Knekkebrød

Knekkebrød

Ingredienser

  • 125 g mandler
  • 60 g hasselnøtter
  • 3 dl solsikkekjerner
  • 187 g sesamfrø
  • 5 dl vann
  • 2 ss fiberhusk
  • 1 ts salt

Tid

100 min


Antall porsjoner

40


Slik gjør du

Nok til 1,5- 2 brett, avhengig av hvor tynne du vil ha dem.Sett ovnen på 150 grader.

 

Finhakk mandler og hasselnøtter i foodprocessor/blender. Ha i alle ingrediensene i en stor bolle. Tilsett vann og rør godt. La den svelle i 10-15 minutter.

Sett stekeoven på 150 grader. Bland sammen alt det tørre og tilsett vann litt og litt. Prøv deg frem med 1-2 dl vann, til deigen blir passe. Spre så blandingen utover en stekeplate med bakepapir.

 

For å få knekkebrødene tynne og jevne legger du et ark med bakepapir over blandingen på stekebrettet og klemmer ut deigen med håndflatene helt til massen er jevnt fordelt over hele brettet. Det blir som regel tykkest på midten.

 

Rut forsiktig opp røra med et pizzahjul i passe størrelser før du setter dem i ovnen. Hvis du glemmer det, deler du dem opp med en gang du tar de ut av ovnen. 

...Oppskriften tilbyr ca 40 stk knekkebrod.

 

Jo tynnere har presset dem ut, jo raskere blir de stekt. Sjekk underveis. Stekes ca 20 minutter. Snu så knekkebrødene og etterstek dem til de er helt tørre på undersiden også. For å få best kontroll over prosessen, skrur du ned temperaturen til 70- 100 grader og lar dem tørke med en tresleiv i døra på komfyren slik at du slipper ut damp. Bør minst stå 30-40 minutter. Du ser når de er helt tørre.

 

Tips! Hvis du ikke har fiberhusk kan du erstatte dette med 6 ss chiafrø

 


Steking med varmluftsovn: 


Sett et brett helt øverst og det andre helt nederst. Etter 35 minutter bytter du plass på brettene, og lar de stå i 35 minutter til. Dersom du ikke har varmluftovn, lar du brettene stå 70 minutter hver for seg, midt i ovnen.

 

Visste du at?

.... Hjemmelagde knekkebrød kan ikke sammenlignes med Brisk Knekkebrød! Hjemmelagde er tusen ganger bedre, og du kan også lage dem tynnere. 

For å få en aromatisk, nydelig kryddersmak på dem, kan du drysse over Nigella Frø eller urtesalt. 

Tips! Jeg foretrekker å ha strø Maldon Havsalt over mine knekkebrød før steking, framfor å ha salt i deigen. 

 

 

 


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 3469,2 kcal
Proteiner 111,8 proteiner
Fett 304,8 gram
Karbohydrater 31,9 gram
Kostfiber 77,6 gram
Pr. porsjon
Kalorier 867.3 kcal
Proteiner 27.95 proteiner
Fett 76.2 gram
Karbohydrater 7.97 gram
Kostfiber 19.4 gram