Karri Kyllinggryte

Karri Kyllinggryte

Ingredienser

  • 600 g kyllingfilet (Gjerne med skinn)
  • 3 dl kremfløte
  • 1 stk boks kokosmelk
  • 2 ss smør
  • 1 stk løk
  • 1 stk rød paprika
  • 100 g purre
  • 2 stk fedd hvitløk
  • 1 ts spisskummin
  • 1 ts koriander
  • 1 ts chiliflakes
  • 0.5 ts cayennepepper
  • 5 ts karrikrydder
  • 1.5 ts soyasaus
  • 1 ts paprika
  • 2 ts johannesbrødkjernemel

Slik gjør du

Stek kyllingkjøttet i biter. Stek først bitene på sterk varme til bitene har fått en stekeskorpe, men er rå inni.

 

Hakk grønnsakene i passelig størrelse. Surr dem i stekepannen i smør.

 

Lag saus av karri, kokosmelk, fløte og Johannesbrødkjernemel: Det er lurt å riste ut Johannesbrødkjernemel i litt væske først, eller bruke stavmikser rett i gryta, da denne ofte kan klumpe seg/ være litt vanskelig å løse opp.

 

Ha i kyllingkjøttet, grønnsakene og stekeskyen over i sausen og la gryten småkoke i 10-15 eller til kyllingen er helt ferdig. Smak.

 

Server gjerne med dampet blomkål og brokkoli.

 



Visste du at?

.... Denne oppskriften er superenkel å gjøre meierifri (Paleo): Kun erstatt kremfløte med mer kokosmelk og erstatt smør med Rapsolje eller ghee.

 


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 2919,8 kcal
Proteiner 166,2 proteiner
Fett 223,1 gram
Karbohydrater 50,3 gram
Pr. porsjon
Kalorier 364,98 kcal
Proteiner 20,77 proteiner
Fett 27,89 gram
Karbohydrater 6,29 gram