Hasselback kålrabi

Hasselback kålrabi

Ingredienser

  • 2 stk kålrabi (ca 1 kg tilsammen)
  • 250 g revet cheddar
  • 110 g salt smør
  • 5 stk skiver bacon
  • 1 dl seterrømme
  • 2 stk vårløk
  • 2 stk hvitløksfedd
  • salt og pepper

Slik gjør du

Sett ovnen på 230 grader.

 

Skrell og rens kålrabi. Kutt hakk i kålrabien  3/4 del ned, med et par millimeters mellomrom. Den skal holde sammen i bunnen.

 

Spre så smør ned i alle hakkene, strø over knust hvitløk, salt og pepper. Pakk inn kålrabi i aluminiumfolie og sett på stekebrett.

Bak i ovnen ca 40 minutter.

 

Ta ut av ovnen og fjern aluminiumsfolien, hell smeltet smør tilbake over kålrabien. Sett dem så inn i ovnen igjen, udekket for å bli gyldne og sprø.
Strø over sprø bacon og cheddarost og sett inn i ovnen igjen i 10 minutter. Toppes med rømme og vårløk.

 

Visste du at?

.... I stedet for kålerabi kan du bruke søtpotet, pastinakk, sellerirot eller andre favoritt rotgrønnsaker. Hvis du ikke spiser ost, kan du lage vår gode melkefrie ostepoppsaus og sprinkle over. 

 


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 2768,1 kcal
Proteiner 81,0 proteiner
Fett 232,2 gram
Karbohydrater 74,0 gram
Kostfiber 0,6 gram
Pr. porsjon
Kalorier 461,35 kcal
Proteiner 13,5 proteiner
Fett 38,7 gram
Karbohydrater 12,33 gram
Kostfiber 0,1 gram