gateu marcel

gateu marcel

Ingredienser

  • 250 g Premium 86% sjokolade
  • 250 g meierismør
  • 6 stk egg
  • 14 ss fibersirup
  • 20 steviadråper
  • 4 ss sukrinmelis
  • friske bær

Slik gjør du

Smelt sjokoladen og smør i vannbad. Pisk eggeplommene og halvparten av sirupen (7 ss) til eggedosis og smak til med steviadråper (sånn ca 20). Pisk eggehvitene og resten av sirupen (7 ss) og 4 ss sukrinmelis til stive topper. Bland sjokoladesmøret og eggedosisen litt og litt, rør forsiktig med en visp. Deretter vender du eggehvitene med en slikkepott slik at sjokolademoussen blir lett og luftig.

 

Hell halve røren i en smurt kakeform, ca 22 cm. Stek bunnen i 25-30 minutter på 170 grader. Den er ferdig når den begynner å sprekke litt opp, men skal ikke være tørr! Avkjøl bunnen helt, sett gjerne både moussen og bunnen i kjøleskapet.

 

Når bunnen er kald brer du over resten av røra og setter kaldt igjen. Her kan den nesten stå så lenge du vil. Den er best når smakene får satt seg, men klarer du ikke vente smaker den sikkert godt nå også. Topp med friske bær og et lite dryss sukrinmelis.

 

 

Visste du at?

Hvert stykke bare inneholder 4g karbohydrater.


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 4173,4 kcal
Proteiner 66,7 proteiner
Fett 381,3 gram
Karbohydrater 98,1 gram
Pr. porsjon
Kalorier 260,84 kcal
Proteiner 4,17 proteiner
Fett 23,83 gram
Karbohydrater 6,13 gram