Fathead pizzabunn

Fathead pizzabunn

Ingredienser

  • 3.5 dl mozarella revet ost
  • 100 g mandelmel
  • 2 ss philadelfiaost
  • 1 stk egg
  • 1 ts hvitløkspulver

Slik gjør du

Ha mozzarella og kremost i en middels stor bolle og smelt i mikroovnen på full effekt i ca 1 minutt. Ta ut og rør sammen og sett bollen inn igjen i ca 30 sekunder. Det skal bli en helt smeltet og homogen masse.

 

Rør raskt inn egget og mandelmelet og tøm deigen på et bakepapir. Spre/smør deigen utover med en spatel eller med hendene. Vær forsiktig; den kan være veldig varm fremdeles. Om den ikke lar seg spre, er den for kald. (Spa den i så fall opp i bollen og smelt i microen i 15-20 sekunder igjen.) Prikk hele deigen med en gaffel og strø på hvitløkspulver og salt.

 

Stekes på rist i forvarmet ovn i ca 15 minutter på 200-225 grader. Etter 8 minutters steketid, prikk i stykker eventuelle bobler og fortsett stekingen i ca. 5 minutter til. Bunnen skal være lysebrun når den er ferdig.

 

Fyll etter eget ønske og stek den ferdig.

 

Tips! Deigen kan også avkjøles i kjøleskap og kjevles ut etterpå. Bruk da bakepapir både over og under deigen - den er litt hard men vil la seg kjevle ut ganske tynt. Bruk den tynne, avkjølte bunnen til f.eks. innbakt kjøttdeig (stromboli eller calzone)

 

 

Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 1213,3 kcal
Proteiner 66,5 proteiner
Fett 97,6 gram
Karbohydrater 12,0 gram
Kostfiber 13,5 gram
Pr. porsjon
Kalorier 303,33 kcal
Proteiner 16,62 proteiner
Fett 24,4 gram
Karbohydrater 3 gram
Kostfiber 3,38 gram