Egg og Bacon

Egg og Bacon

Ingredienser

  • 8 stk skiver bacon
  • 4 stk egg
  • 1 ss smør
  • maldon havsalt og kvernet pepper


Oppskriften kommer fra http://www.matprat.no//oppskrifter/rask/egg-og-bacon/


Slik gjør du

Begynn med å steke bacon:

Legg bacon i en stekepanne, sett pannen på en kokeplate og skru på middels til høy varme. Tilsett smør. Stek baconet til det er sprøtt og gyllent. Snu det flere ganger, og pass på så det ikke blir brent. Ikke stek for mye bacon av gangen, da blir den fort mer kokt enn stekt. Husk at bacon avgir både fett og vann, og kan ”krympe” så mye som 50 % under steking. Legg baconet over på en tallerken.

 

Skru opp temperaturen på stekepannen. Når baconfettet bruser godt er det varmt nok. Knekk ett og ett egg, og la hvert egg gli forsiktig ned i stekepannen slik at plommen ikke ødelegges. Senk varmen og stek egg til hviten har stivnet og plommen fortsatt er bløt.

Fordel baconskivene på en tallerken. Plasser det stekte egget på toppen.

 

Visste du at?

.... Skal du ha egg og bacon som lunsj i lunsjboksen så kan du spise hardkokt egg med ferdig, forhåndsstekt stekt bacon. Nyt gjerne sammen med majones.

 

Varier egg og bacon med det du vil. En av de mest populære variantene er med noen skiver god ost som får smelte på egget under steking. Nyt gjerne på en skive lavkarbobrød.


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 870,2 kcal
Proteiner 46,6 proteiner
Fett 75,1 gram
Karbohydrater 1,6 gram
Pr. porsjon
Kalorier 435,1 kcal
Proteiner 23,3 proteiner
Fett 37,55 gram
Karbohydrater 0,8 gram