Cakepops

Cakepops

Ingredienser

  • kake:
  • 150 g nøttesmør
  • 4 stk eggeplommer
  • 4 stk eggehviter
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ss tagatesse
  • 80 g smeltet smør
  • 200 g mørk sjokolade 70%
  • .
  • ostekrem:
  • 250 g mascarponeost
  • 1 ts mandelessens
  • søtning etter smak

Slik gjør du

Lag sjokoladekake: 

Smelt sjokolade og bland med nøttesmøret. Bland så alt det tørre. Pisk sammen eggeplommene og bland i, sammen med nøttesjokoladesmøret. 

Stivpisk eggehvitene for seg selv, sammen med noen få saltkorn, da blir de raskere stive. Bland så eggehvitene forsiktig inn uten å piske ut lufta av røra

 

Stek kaken på 200 grader - ca 15 minutter i liten langpanne (20x30). Pass på at kaken er helt gjennomstekt. Den kan med fordel også ligge å tørke på benken noen timer så den er helt tørr, slik at den er lett å smuldre opp.

 

Lag ostekrem:

Ha i 1 ts mandelessens og ønsket mengde søtstoff i Mascarponeosten. Smak deg frem.

Bland kremen med kakesmulene. Lag kuler / topper med en teskje. Sett i en pinne i hver kule.

Topping:

Rull dem i kakao, kokos eller smeltet sjokolade.

Oppbevares gjerne i frysen. 

 

Visste du at?

.... Det er enkelt å lage hjemmelagd nøttesmør: 

 

Rist ønsket mengde nøtter lett i stekeovnen. For eksempel 200 gram, på ca 100 grader. Ta de varme nøttene over i blender / stavmixer og kjør alt til det er helt finmalt. Deretter tilsettes kaldpresset olje /smør litt og litt til knivbladet går rundt. Kjøres til smøret har en jevn og fin konsistens. Tilsett litt salt og sukrinmelis. eventuelt et bitte lite kaneldryss. Smak deg frem. Holder seg flere uker i kjøleskapet i en tett boks, hvis du passer på at all nøttmassen er dekket med olje. 

 

Paranøtter trenger ikke å tilsettes olje /smør. De slipper så mye olje at smøret blir flytende uten ekstra fett.

Tips! Nøttesmør av pistasj smaker fantastisk


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 3554,3 kcal
Proteiner 84,9 proteiner
Fett 314,1 gram
Karbohydrater 167,0 gram
Kostfiber 16,2 gram
Pr. porsjon
Kalorier 177,71 kcal
Proteiner 4,24 proteiner
Fett 15,7 gram
Karbohydrater 8,35 gram
Kostfiber 0,81 gram