Blomkål med reker

Blomkål med reker

Ingredienser

  • 2 stk lite blomkål hode
  • 500 g reker
  • 1.5 dl kremfløte
  • 2 dl revet Jarlsberg
  • 1 ss smør
  • vann etter behov
  • salt
  • pepper
  • hakket persille
  • hakket gressløk


Oppskriften kommer fra Wenche Andersen


Slik gjør du

Begynn med å lage ostesausen: Smelt smør, tilsett fløte og ost. La osten smelte og la sausen koke inn til passe konsistens. Hvis den blir for tykk kan du spe med vann eller mer fløte etter behov. Smak til med salt og pepper og tilsett hakket grønt rett før servering.

 

Kok blomkål til det er så vidt mørt i lettsaltet vann. Ta opp og la renne godt av seg. Legg hele blomkålhodet på et fat eller del det opp i buketter. Hell over varm saus og dryss over rensede reker.

 

Tips: Hardkokte egg i båter kan serveres ved siden av. Reker kan erstattes av sprøstekt bacon.

 

Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 1606,6 kcal
Proteiner 159,0 proteiner
Fett 94,2 gram
Karbohydrater 23,2 gram
Pr. porsjon
Kalorier 401,65 kcal
Proteiner 39,75 proteiner
Fett 23,55 gram
Karbohydrater 5,8 gram