Bakt flaskegresskar (Butternut squash)

Bakt flaskegresskar (Butternut squash)

Ingredienser

  • 1 stk gresskar
  • 2 ss ghee
  • 5 ss smør (valgfritt)
  • 0.5 havsalt
  • fersk grovkvernet pepper
  • .
  • 1 servering=130g

Slik gjør du

Sett stekovnen på 180 grader.

 

Dekk en stekeplate med bakepapir. Hell ca 2 ss olje utover bakepapiret. Del flaskegresskaret (Butternut squash) i to, på langs. Grav ut kjerner og tråder med en skje. Pensle så overflatene med olje. Dryss på litt salt. 

 

Legg gresskarene med overflaten ned. Bakes i ca 40 minutter, til de er møre. Ta dem så ut av ovnen. Del opp halvdelene i to, så du får 4 porsjoner.

 

Legg i smør og eventuelt annet fyll som f. eks ost, kjøttdeig, bacon.. Spis og nyt! 

 

Tips! Dette er helt nydelig mat som passer til alt av grillmat og er et nydelig alternativ til bakt potet. 

 

Visste du at?

.... Du bruker samme fremgangsmåten hvis du vil lage hva som på amerikanske blogger heter Spagetti Squash. Da tar du en gaffel, og graver ut strimler fra den ene enden av gresskaret til den andre. 

 


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 949,5 kcal
Proteiner 8,3 proteiner
Fett 81,2 gram
Karbohydrater 45 gram
Pr. porsjon
Kalorier 158,25 kcal
Proteiner 1,38 proteiner
Fett 13,53 gram
Karbohydrater 7,5 gram