Aubergineruller med tomatsaus

Aubergineruller med tomatsaus

Ingredienser

  • 2 ss salt
  • 2 stk auberginer
  • 2 ss olivenolje
  • 100 g kremost
  • .
  • Saus:
  • 2 stk bokser hermetiske tomater
  • 1 dl friske urter
  • 1 ts malt spisskummen
  • 3 g koriander krydder
  • 1 ts havsalt
  • 1 ts grovkvernet pepper
  • .
  • 1servering=150g

Slik gjør du

Skjær auberginer på langs i tynne skiver. Legg skivene lagvis med salt mellom hvert lag. La det stå i 30 minutter. Saltet trekker ut eventuelt bitter smak, samt overflødig væske. Skyll auberginene, tørk dem med bakepapir.

 

Legg skivene i en langpanne dekket med bakepapir. Pensle litt olje på begge sider. Stek dem til de er blitt gyldne, ca 12- 15 min.

 

Legg litt kremost på hver auberginerskive og rull dem sammen.


Lag tomatsausen:

Fres krydderet i litt olje. Ha i tomater, la det småkoke i 15 min. Smak til med salt og pepper.

Dryss over finhakkede urter og server sammen med tomatsaus.

 

Tips! For en mer eksklusiv variant, kan du erstatte kremosten med fersk mozarella.

 

Visste du at?

...Dagens aubergine er mye mindre bitter enn de var tidligere? Den opprinnelige årsaken til at man strør skivene med salt og skyller, er for å trekke ut bitterstoffene av auberginen.

Hvis du har dårlig tid, vil du få et godt resultat selv om du hopper over dette steget. Men du kan oppleve at skivene blir tørrere i konsistensen og mer smakløse enn hvis du salter og skyller. Særlig hvis du er litt gjerrig på å pensle dem med olje. De tørre skivene suger raskt til seg mye olje. 

 

...Denne retten passer fint på et tapasbord, som en delikat lavkarbo middag en fredagskveld, eller også som restemat til lunsj. Rullene er gode både varme eller romtemperatur. Kollegaene dine blir garantert misunnelige hvis du tar med deg disse til lunsj. 

 

PS: Hvis du følger en ketogen diett, så kan du fint spise denne retten, men da bør du ha litt ekstra olje over den, eller eventuelt litt Creme Fraiche eller Seter rømme ved siden av. Og pass på at du bruker olje av god kvalitet. Du bør kun bruke oljer som er kaldpressede og helst økologiske. Ikke alt fett er bra. Dette er noe du kan lese mer om i kursartiklene våre.

 

 


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 704,0 kcal
Proteiner 25,3 proteiner
Fett 40,2 gram
Karbohydrater 51,7 gram
Pr. porsjon
Kalorier 70,4 kcal
Proteiner 2,53 proteiner
Fett 4,02 gram
Karbohydrater 5,17 gram