Asparges & spekeskinke

Ingredienser
- 8 stk asparges
- 8 stk spekeskinkeremser
- 30 g parmesan
- 1 ss olivenolje
- 2 ts havsalt
- .
- 1servering=60g
Tid
10 min
Antall porsjoner
4
Slik gjør du
Her kan du velge mellom 2 fremgangsmåter, begge kjempegode:
Alternativ 1, Kjapt og enkelt:
Du kan surre hvitløk og smør i stekepannen. Kutt bunnen av aspargesen. Rull spekeskinke eller roastbiff rundt hver asparges og stek på middels varme. Høvle over parmesan rett før servering og dryss over flaksalt.
Alternativ 2:
Skrell asparges og kutt av den grove bunnen. Kok opp saltet vann. Kok den så til den er mør, dette vil ta alt fra 1- 4 minutter avhengig av aspargesen.
Kjenn etter om den er ferdig: Den skal svikte litt når du klemmer på den, men fortsatt ha mye spenst i seg.
Avkjøl aspargesen raskt i kaldt vann, dette stopper kokeprosessen og bevarer fin grønnfarge. La den renne av seg i 10 sek på et klede, så ikke det kommer vann på tallerkenen.
Brett ut skinke på et stykke bakepapir, høvle over fersk parmesan, eller del den i staver som på bildet. Legg på asparges og rull sammen.
Ta over god olivenolje og flaksalt.
Visste du at?
.... Du kan gjerne bruke bacon i stedet for spekeskinke, surr dem da i litt smør i stekepannen.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 432,4 | kcal |
Proteiner | 46,5 | proteiner |
Fett | 24,8 | gram |
Karbohydrater | 3,5 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 1081 | kcal |
Proteiner | 116.25 | proteiner |
Fett | 62 | gram |
Karbohydrater | 8.75 | gram |