Asparges & spekeskinke

Asparges & spekeskinke

Ingredienser

  • 8 stk asparges
  • 8 stk spekeskinkeremser
  • 30 g parmesan
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ts havsalt
  • .
  • 1servering=60g

Slik gjør du

Her kan du velge mellom 2 fremgangsmåter, begge kjempegode: 

 

Alternativ 1, Kjapt og enkelt:

Du kan surre hvitløk og smør i stekepannen. Kutt bunnen av aspargesen. Rull spekeskinke eller roastbiff rundt hver asparges og stek på middels varme. Høvle over parmesan rett før servering og dryss over flaksalt.

 

Alternativ 2:

Skrell asparges og kutt av den grove bunnen. Kok opp saltet vann. Kok den så til den er mør, dette vil ta alt fra 1- 4 minutter avhengig av aspargesen.

 

Kjenn etter om den er ferdig: Den skal svikte litt når du klemmer på den, men fortsatt ha mye spenst i seg.

 

Avkjøl aspargesen raskt i kaldt vann, dette stopper kokeprosessen og bevarer fin grønnfarge. La den renne av seg i 10 sek på et klede, så ikke det kommer vann på tallerkenen.

 

Brett ut skinke på et stykke bakepapir, høvle over fersk parmesan, eller del den i staver som på bildet. Legg på asparges og rull sammen.

Ta over god olivenolje og flaksalt.

 

 



Visste du at?

.... Du kan gjerne bruke bacon i stedet for spekeskinke, surr dem da i litt smør i stekepannen. 


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 432,4 kcal
Proteiner 46,5 proteiner
Fett 24,8 gram
Karbohydrater 3,5 gram
Pr. porsjon
Kalorier 108,1 kcal
Proteiner 11,62 proteiner
Fett 6,2 gram
Karbohydrater 0,88 gram