Ørret m/ Tzatziki og spinat

Ingredienser
- 2 stk ørret
- 100 g smør
- 2 ss mandelflak
- salt og pepper etter smak
- .
- Spinatstuing:
- 1 stk spinat
- 1 dl kremfløte
- 0.5 ts muskat
- 1 ts sitronpepper
- 1 ss salt
- .
- Tzatziki:
- 0.5 stk agurk
- 0.5 ss salt
- 1 stk hvitløk
- 4 ss tyrkisk youghurt
Tid
40 min
Antall porsjoner
4
Oppskriften kommer fra http://gryslavkarbo.blogspot.no/2011/10/stekt-rret-med-mandler-tsatsiki-og.html
Slik gjør du
Sett ovnen på 200 grader.
Legg ørreten i ei ildfast form. Krydre med salt og sitronpepper. Ha på smørklatter. Strø over mandlene.
Stekes i ca 10-15 min.
Lag Tzatziki:
Riv agurken på et rivhjern, strø på saltet. La den ligge i ca 5 min.
Hell av den overflødige vesken. Riv eller hakk hvitløkfeddet.
Lag spinatstuing:
Kok opp spinaten, smøret og fløten. Smak til med muskatt, salt og pepper.
Rør mens den koker opp.
Server ørret og tsatsiki på ei seng av spinatstuing
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 1947,8 | kcal |
Proteiner | 69,8 | proteiner |
Fett | 172,3 | gram |
Karbohydrater | 22,7 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 4869.5 | kcal |
Proteiner | 174.5 | proteiner |
Fett | 430.75 | gram |
Karbohydrater | 56.75 | gram |
Relaterte oppskrifter

Laksefilet m/sitronsmør
20 min

Nøttepanert torsk m/ brokkoli
40 min

Fiskekaker
30 min