Ørret m/ Tzatziki og spinat

Ørret m/ Tzatziki og spinat

Ingredienser

  • 2 stk ørret
  • 100 g smør
  • 2 ss mandelflak
  • salt og pepper etter smak
  • .
  • Spinatstuing:
  • 1 stk spinat
  • 1 dl kremfløte
  • 0.5 ts muskat
  • 1 ts sitronpepper
  • 1 ss salt
  • .
  • Tzatziki:
  • 0.5 stk agurk
  • 0.5 ss salt
  • 1 stk hvitløk
  • 4 ss tyrkisk youghurt

Tid

40 min


Antall porsjoner

4



Oppskriften kommer fra http://gryslavkarbo.blogspot.no/2011/10/stekt-rret-med-mandler-tsatsiki-og.html


Slik gjør du

Sett ovnen på 200 grader.

Legg ørreten i ei ildfast form. Krydre med salt og sitronpepper. Ha på smørklatter. Strø over mandlene.

 Stekes i ca 10-15 min.

 

 Lag Tzatziki:

 Riv agurken på et rivhjern, strø på saltet. La den ligge i ca 5 min.

 Hell av den overflødige vesken. Riv eller hakk hvitløkfeddet.

 

 Lag spinatstuing: 

 Kok opp spinaten, smøret og fløten. Smak til med muskatt, salt og pepper.

 Rør mens den koker opp. 

 Server ørret og tsatsiki på ei seng av spinatstuing

 



Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 1947,8 kcal
Proteiner 69,8 proteiner
Fett 172,3 gram
Karbohydrater 22,7 gram
Pr. porsjon
Kalorier 4869.5 kcal
Proteiner 174.5 proteiner
Fett 430.75 gram
Karbohydrater 56.75 gram