lavkarbo og trening

lavkarbo og trening

"Tren mer- Spis mindre" Hvorfor fungerer det ikke for så mange av oss? Fordi myten er feil. Det handler om å spise riktig. Riktig kosthold i kombinasjon med et sunt lavkarbo kosthold vil gi deg helt supre resultater


Muskler og fett, vita univers, lavkarbokurs, livsstilsendringskurs, ketolyse.jpg

Trening har mange gode og viktige effekter... blant annet kan du minske i omkrets selv om du ikke går ned et eneste gram. Du får også bedre insulinkontroll og øke forbrenningen din. 

"Tren mer- Spis mindre"

En av tidenes mest seiglivede myter som kan føre mange av oss på fullstendig ville veier. Det handler ikke om viljestyrke.Og å telle kalorier. Eller bare å trene mer.  Å skulle gå ned i vekt innebærer ofte tanker om en situasjon som er ubehagelig, som medfører store endringer, lite og fettfattig mat, sult og krav om stålvilje. Og hvis vi ikke blir tynnere, får vi høre at det er et spørsmål om viljestyrke og prioritering.

En konsekvens av å antyde at overvekt handler om dårlig selvdisiplin, er det samme som å si at tynne mennesker er tynne fordi de har en god viljestyrke. I følge vitenskapen er det lite sannsynlig og vi i VitamHelse vet at det ikke er sånn! Et viktig steg på veien er å slutte å tro at det handler om kalorier. Å bare spise mindre. Da er det lett å tro at det er viljestyrken din det er noe feil med, når det egentlig handler om hormonregulering.

Det handler om å spise riktig.

Et kosthold som regulerer hormonene dine slik at du blir raskere mett, regulerer ned insulinnivået i kroppen din og øker forbrenningen. Trening eller mosjon, avhengig av hvilket utgangspunkt du har, vil gi deg svært gode resultater. Løsningen er altså så mye mer enn å bare telle kalorier og trene mer. Hvis du tenker effekt, både på helse og vekt. 

Ikke mange vet dette....

Visste du at slanking ved hjelp av små og varige endringer med tanke på hvor mange kalorier man spiser eller forbrenner ikke påvirker vekten din?

 

Flere vitenskapelige studier har vist at kroppen har en fantastisk evne til å kompensere for endringer i energitilgangen, du får derfor ikke en oppsamlet effekt. Og hva som verre er: Kroppen din vil tilpasse seg dette lave inntaket og resultatene vil stoppe opp. Ofte medfølger tretthet og slapphet i tillegg. Spiser du mindre kalorier, vil kroppen din senke energiforbruket eller gjøre deg mer sulten og dermed opprettholde vekten din.

Sannheten er altså slik at denne typen slanking gjør oss tynn på kort sikt, men ikke på lang sikt. Faktisk er det vanligste resultatet i studier på slike dietter, at vi går opp i vekt over tid. Vår erfaring er at slanking med naturlig mat, lite karbohydrater og sunt fett er den beste oppskriften for å få god helse. Du blir ikke bare slank, men du får mer energi og en bedre livskvalitet med et matinntak basert på denne filosofien og overskuddet og lysten til å trene kommer av seg selv. 

Mat er kilo- Trening er gram!

Å gå ned i vekt er vanskelig for mange av oss. Noen tror det hjelper å spise mindre og trene mer. Det på tross av at det eksisterer solid vitenskapelig enighet om at større vekttap på mer enn 10 kilo først og fremst oppnås med fokus på kostholdet. Det er dårlig kosthold med feil mat og for mye mat, samt sukkerholdig drikke som får skylden for fedmeepidemien som virkelig har eksplodert i løpet av de siste 30 årene. I denne perioden har det bare vært en svært liten endring i mengden med fysisk aktivitet i den vestlige delen av verden. Det hjelper ikke å spise mindre, og det hjelper ikke å trene uten å endre kosten.

Vårt kosthold vil gi deg resultater uansett om du mosjonerer eller ikke. Du kan gå ned i vekt på en effektiv og en svært behagelig måte med vårt kosthold.  Vår erfaring er at det er mye enklere å komme i gang med trening når man spiser mat som gjør kroppen friskere og lettere, så hvis du vil ned i vekt er det viktigste å fokusere på maten først. 

All aktivitet er bra!

Det finnes mange gode grunner til å trene, selv om det å gå ned i vekt ikke er en av dem

Hvis du endrer kosten og samtidig har fokus på trening, aktivitet og mosjon vil trening ha en god effekt. Kanskje viktigst av alt vil regelmessig mosjon ofte være en medvirkende faktor til å opprettholde et vekttap. 

I tillegg kan du: 

 

  • Få en smalere midje
  • Miste mer fett uten å miste mer styrke
  • Øke forbrenningen din
  • Få klærne dine til å se bedre ut på kroppen din
  • Hindre muskelsvinn som kommer naturlig med alderen
  • Forebygge sykdom 
  • Få bedre mental helse

En restriksjon i kalorier kan ganske enkelt ikke anbefales som en livsstilsendring hos overvektige, fordi vi med stor sikkerhet vet at dette ikke virker på lang sikt. Kalorirestriksjon har ingen støtte i vitenskapen"

Pål Jåbekk, forsker, lektor og forfatter

jarle.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gjør som Jarle- Ha fokus på riktig mat først! Så kan du løpe maraton når du trenger nye utfordringer. Jarle trente ikke, men gikk ned 10 kg på kun 1 mnd med våre ketose kostplaner. Året etterpå løp han maraton!  Les flere suksesshistorier her