Plages du med magesmerter?

Vi kan hjelpe deg som sliter med magesmerter. Har du lyst på en gratis inspirasjonspakke slik at du lettere kan komme i gang? Les mer på bunnen av siden.


magesmerter kosthold livsstilsendring.jpg

Svært mange nordmenn sliter med magesmerter og tallet ser ut til å stige. Butikkene bugner med varer som skal hjelpe oss med mageproblemer, alt ifra fullkornsprodukter til yoghurt og produkter tilsatt pre- og probiotika.

 

Magesmerter kan komme av så mangt, blant annet reaksjoner i tarmen på proteiner i maten, betennelse i tarmveggen, stor gassproduksjon, overdreven bakterievekst i tynntarmen fra høyt inntak av noen typer karbohydrater, problemer med galle eller magesyre og flere andre ting. Det mange av disse årsakene har felles er at de kan knyttes til helt vanlige matvarer og ofte er matvarer som vi tror er sunne for magene en medvirkende årsak til våre problemer. Til og med frukt kan være en dårlig ide om man allerede har en mage som sliter med å bryte ned karbohydrater. Sure oppstøt, forstoppelse, løs eller illeluktende avføring, oppblåsthet og magesmerter er bare noen av tegnene på at man har en dårlig tarmfunksjon, og at man sannsynligvis spiser noe man ikke burde spise.

 

Magen vår er svært viktig for vår helse, velvære og immunforsvar. Det er derfor viktig at vi spiser mat som tar vare på magen vår. Og vi skal ikke ha vondt i magen. Det burde egentlig være sjelden, men mange går rundt med magesmerter og tror at det er helt vanlig og skylder ofte på årsaker som ikke er knyttet til mat, som for eksempel stress eller så forteller man seg at det bare er en sånn mage jeg har. Men det skal ikke være sånn. Har man magesmerter er maten vi spiser det første vi må se på og ofte kan man fikse problemene bare ved å spise annen mat. Men det gjelder å gjøre de rette valgene om hvilken mat man skal beholde i kostholdet og hvilken som skal vekk.

 

Vi gir deg oppskrifter som er svært godt egnet for deg med magesmerter og andre mage- og tarmproblemer. Du får også muligheten til å få konsultasjoner som kan hjelpe deg med dine spesifikke utfordringer.