Lavt blodsukker

Vi kan hjelpe deg med å få kontroll på ustabilt blodsukker


Jo mer lettopptagelige karbohydrater du spiser, jo raskere stiger blodsukkeret ditt. Jo raskere det stiger, jo brattere faller det, og jo mer uhelse skaper det. Både lavt blodsukker og blodsukkersvingninger er slitsomt og gjør hverdagen vanskelig. Det ene øyeblikket har man mye energi, det neste er man helt slapp og har lyst på noe søtt. I verste fall får man hjertebank og skjelving i det blodsukkeret blir for lavt. Dette stresser kroppen, siden den må skille ut stresshormoner for å få opp blodsukkeret igjen. En dårlig blodsukkerregulering som gjør at du lett får høyt blodsukker, selv om det bare er i korte perioder, er veldig skadelig og øker risikoen for hjerte- og karsykdom og diabetes betraktelig. God blodsukkerkontroll er derfor viktig for å få god helse.

vitastress - Copy.jpg


Det er flere ting vi kan gjøre for å få kontroll på blodsukkeret og for å holde det i et sunt normalt område hvor det ikke skader oss og som gjør oss maksimalt opplagte. Det viktigste er å sørge for god fettforbrenning. Grunnen til at blodsukkeret kan bli lavt, er at kroppen i for stor grad er avhengig av sukker som drivstoff og dermed bruker for lite fett. Hvis vi kan få kroppen til i større grad å bruke fett som energi, vil det være mye mindre risiko for at blodsukkeret blir lavt. Den beste måten å gjøre dette på er å spise mindre karbohydrater og mer fett.


Trening, eller regelmessig fysisk aktivitet er også svært viktig for å få en god blodsukkerregulering. Andre viktige aspekter er stressreduksjon, redusere betennelser og forbedre søvnen. Alt dette påvirker blodsukkeret og alt dette kan du få hjelp med av oss. Vi gir deg mange oppskrifter på mat som ikke virker negativt på blodsukkeret ditt. Du får også muligheten til å få benytte deg av vårt sterke fagteam som kan hjelpe deg med dine spesifikke utfordringer og som har mange gode tips og triks for å få ditt blodsukker der det bør være.