Lavkarbo middag

Lavkarbo middag

Vil du ha mange raske, enkle, sunne oppskrifter på lavkarbo middag? Vår oppskriftsportal har mange av disse som vil gi deg både energi og bedre helse!


La deg inspirere: Lag en rask sunn lavkarbo middag som gir deg energi!Besøk vår oppskriftsportal med over 300 næringsutregnede oppskrifter

Hvordan setter du sammen en god lavkarbo middag? 

En sunn og velsmakende lavkarbo middag får du ved å spise samme mengde protein (kjøtt/ fugl/ fisk) som i et "vanlig kosthold", dvs ca 100 gram rent protein (F. eks 2-3 egg, et kyllinglår, en laksefilet osv) en god porsjon med grønnsaker som vokser over bakken og en god fet saus til.

Laks med sitron, ruccolasalat, litt pinjekjerner og ferskrevet parmesan er fortreffelig! 

Enkel saus gir deg verdens beste lavkarbo middag

Den aller beste sausen som slår enhver kjøpesaus rett ned i støvlene, er å bruke stekesky, tilsette en smørklatt og krydder- og en dæsj kremfløte til slutt. Dette kommer raskt til å bli en favoitt oppskrift på saus, og på toppen av alt er den super rask å lage. 

 

 

Vil du legge litt mer tid ned i sausen? Prøv vår hjemmelagde Hollandaise saus- Det er perfekt ketose "ja mat"!

Den daglige jakten på "Hva skal vi ha til middag i dag" kan føles som at den aldri tar slutt. Det skal være sunt, enkelt , mettende og godt. Og ikke minst skal det ta kort tid. Et kjapt søk på google gir deg et hav av oppskrifter å velge mellom. Men å faktisk få lagd det som frister her, blir fort et prosjekt som ikke lar seg gjennomføre i hverdagen. 

Raske måltider

Det er jo ikke slik at en middag alltid må bestå av varm mat, kjøtt, saus og poteterstatning for å være middag eller sunt. Å spise et velsmakende måltid som gir deg god næring og energi er jo det som er viktig. Det er lov å tenke annerledes, og det er så mye god mat å velge mellom. Gjør deg selv en tjeneste og tenk utenfor boksen. 

Orker du ikke lage middag i dag?

Løsningen er enkel 😉 Hjertesalat er supert å bruke som wrap. Fyll salatbladet med salami (Rødvins salami er nydelig!), agurk, rå løk, litt jalapenos og tomat kuttet i tynne skiver. Sitronmajones eller aioli er en super fettkilde som hever smaken, metter godt og øker fettforbrenningen din. Best av alt: Du kan lage wrap med alt, ikke sant? Et fiks ferdig måltid (som kan brukes som lavkarbo middag) på en to tre- Prøv deg fram med skinke og ost, røkelaks og kremost med dill... mulighetene er jo nærmest uendelige!

- Prøv denne varianten?

Enkelt tilbehør gjør susen 

Eller hva med en supergod løkdipp? "Fransk Løkdipp" finner du her 

Blomkålris eller mos av blomkål og sellerirot er deilig tilbehør som passer til det meste....

Vær flink til å variere maten

Ikke gå i blomkålfella: Det er lett å henge seg opp i enkelte retter når man er ny på lavkarbo diett, når man oppdager hvor godt det er med blomkålmos for eksempel, så er det fort at man spiser mye av det. Det er jo tross alt også lett og raskt å lage. Så hvorfor ikke prøve noe annet med blomkål? Sjekk ut linken under bildet over her for noen gode oppskrifter. Har du for eksempel prøvd deg på blomkål hummus?

blomkål hummus

Blomkål hummus: Prøv den! Et supert tilbehør til lavkarbo middagen din 😋

Håoer du har blitt inspirert til å gjøre lavkarbo middagen din lekker og enkel, og hvis du likte denne artikkelen, så vit at i vår medlemsportal, kostholdsplaner, oppskriftshefter og bøker så deler vi mange enkle gode tips som forhindrer at du blir matlei eller at du bruker for lang tid på kjøkkenet.