Ketogen diett: Hva er ketose?

Kom i mål på raskest mulig måte- Få din beste sommer. Gjør som meg: spis deg mett på lekker mat som gir deg maks fettforbrenning.


ketoseguiden ned i vekt med ketose hva er ketose kostplan.png

ketoseguiden ned i vekt ketose kostplan hva er ketose.jpg

Sommeren er enklere å nyte når man trives med seg selv

 

I denne artikkelen får du svar på:

 • Hva er ketose/ Ketogen diett? 
 • Hvordan virker ketose/ ketogen diett? 
 • Hva er forskjellen på lavkarbo og ketogen diett? 
 • Regler for å komme raskt i ketose
 • Oppskrift på Bullet Coffee - En rask vei til super ketose!

 

Ketogen diett/ ketose kan brukes for å behandle epilepsi og andre alvorlige sykdommer, under tett oppfølging av lege. Men du kan også bruke ketose for å gå ned i vekt og få en super helse. Du setter nemlig kroppen på maks fettforbrenning, ketose gir deg energi og fjerner søtsug. Ketogen diett er vitenskapelig bevist og empirisk dokumentert fra mange hold. Siden 1920 har man brukt metoden for å forhindre epilepsianfall, særlig blant barn. Ketogen diett er spesielt godt egnet for overvektige og type 2 diabetikere med dårlig blodsukkerkontroll. Metoden fjerner søtsug og interesse for søtsaker og snacks. Kan også brukes for å spise seg symptomfri fra sukkeravhengighet. Personer med kronisk sykdom bør snakke med fastlegen før man starter på dietten.

 

Når du er i ketose får kroppen tilgang på egne fettreserver, og kroppen kan spise av sitt eget fett. Det er svært sunt og effektivt. Ketogen diett er vitenskapelig bevist og empirisk dokumentert fra mange hold. Ved liten tilgang på karbohydrater, og dermed også glukose som er kroppens viktigste energikilde ved et vanlig høykarbokosthold, vil maskineriet ditt gå over til å forbrenne fett i stedet. Denne type forbrenning kalles ketose, og er ikke farlig. Enkelt forklart omdanner leveren fett til såkalte ketonlegemer under ketose, og disse ketonlegemene vil igjen erstatte glukosen som brennstoff til sentralnervesystemet, hjernen og resten av kroppen.

 

Hva er forskjellen mellom lavkarbo og ketogen diett? 

Ketogen diett er den mest ekstreme lavkarbodietten fordi den ikke tillater mer enn 0 – 50 gram karbohydrater per dag.* Man kan fint spise lavkarbo uten å være i ketose, som en generell og uoffisiell regel så spiser man moderat lavkarbo hvis man spiser opp til ca 70-80 gram til dagen. Men du kan faktisk spise enda mer og kalle det lavkarbo eller karbohydrat redusert kost, da du selv med 100 gram karbohydrater til dagen vil ligge under myndighetenes anbefalinger. Med 100 gram karbohydrater får du plass til masse snadder i kosten din, og du unngår i hovedsak korn og junk food/veldig raffinert mat og  mat som gir rask blodsukkerstigning. Du vil for eksempel ha plass til frukt. Dette er helt på andre siden av skalaen i forhold til ketogen diett. 

 

Ketogen diett

Selv om grensen for hva som kalles for ketogen diett går helt opp til rundt 50 gram karbohydrater til dagen, så er det mange som må ligge mye lavere enn dette til dagen,for å oppnå en effektiv og kontinuerlig fettforbrenning, som er det ketogen diett er. De fleste holder seg under 20 gram karbohydrater til dagen. Men det viktigste er ikke å telle karbohydrater, det som er viktig er å spise riktig mat, slik at kroppen ikke får mulighet til å bruke sukker som drivstoff, som den helst vil. Hvis du for eksempel bruker veldig mye kremfløte i kosten, så vil dette kunne gi kroppen nok sukker fra melkesukkeret i kremfløten til at ketosen reduseres. 

 

 

auberinge crush 1, hva er ketose, ned i vekt ketose, ketogen diett.jpg

POPULÆR: Dette er en enkel og velsmakende ketosevennlig rett fra Vita Univers som vi har døpt Aubegine Crush

- Denne kan du også spise bort mange kilo med. Få oppskrift på en deilig kaffe som vil pangstarte din ketose lengre nede på siden

 

Når du spiser ketogen kost spiser du altså ingen matvarer som vil påvirke blodsukkeret ditt. Kroppen din trenger altså ikke å frigi insulin for å senke blodsukkeret. Når insulinnivåene er lave får vi tilgang på våre egne fettreserver, og kroppen kan spise av sitt eget fett. Eller sagt på en annen måte:

 

 

smør, Vita Univers.jpg

Du vil bli fortere mett fordi kroppen vil forsyne seg av ditt lagrede kroppsfett for energi. Resultatet er at du går ned i vekt på en behagelig måte, uten å telle kalorier og uten å føle sult.Smør er en god kilde til fett. Det samme er kaldpresset eller lite raffinert kokosfett: En super kilde til næring som stimulerer forbrenningen ekstra mye. Dette er noe av det som du vil lære mer om i kurset vi har i Vita Univers, skrevet av dyktige fagfolk. 

 

Regler for å komme raskt i ketose:  

 

 • På en ketogen diett kan du ikke spise brød, pasta, ris, frukt (bortsett fra litt bær og avocado), sukker og søtsaker.
 • Du kan spise alt av salat og grønnsaker som vokser over jorda, som asparges,kål og sopp, og masse mer.
 • Hovednæringen din kommer fra kjøtt, fisk, fugl, egg og noen meieriprodukter. Her er det særlig viktig at du får i deg mye fett, som erstatning for mangel på karbohydrater. Du spiser lik mengde proteiner som før, derfor beholder du muskelmassen

 

Ketogen diett blir ikke kjedelig med oss

lavkarbo mat ketose mat ketose kostplaner lavkarbo kostplaner ketoseguiden.jpg

Vi har omfattende erfaring med keto, både for langvarig bruk og som en boost. Vi har kunnskap om hvordan du kan bruke ketose for å fjerne søtsug og sukkeravhengighet, og hvordan du kan bruke ketose og andre virkemidler sammen for å få maksimal effekt.

 

Oppskrift på kaffen alle i lavkarbomiljøet snakker om.. Magic Bullet Coffee, eller Fettkaffe som den også kalles +Noen supre tips:

 

fettkaffe oppskrift magic bullet coffee, mbc oppskrift, sunn kaffe verdens beste kaffe, fettforbrenningskaffe.png

 En av mange superpopulære oppskrifter i Vita Univers - Som gir masse energi, en knall start på dagen og knall ketose! 

Du trenger:

 • 1 egg
 • 1 kopp fersk brygget kaffe 
 • 1-2 ss fett
 • Søtning etter smak (F. eks 1 ss Sukrin Gold) 

 

Slik gjør du:

 • Kok en kopp sterk kaffe
 • Smelt  fettet i kaffen(Det smaker nydelig med usaltet smør, men lite/ uraffinert kokosolje er best for fettforbrenningen,som for eksempel Cocosa)  
 • Pisk egget, Bruk gjerne stavmixer eller blender, ha i fettet
 • Bland eggemassen sammen med kaffe og eventuelt litt søtning. Jeg foretrekker en liten dæsj flytende Natreen (Selv om det ikke er sunt) Stevia eller Sukrin Gold er et sunnere alternativ. 

 

Tips! 

 • Du får en fin smaksvariasjon ved å bruke ulike kaffetyper som F. eks Irish Cream kaffe. Hvis du ikke vil ha kaffen som et helt måltid i seg selv, kan du fint bruke mindre fett. 
 • Du kan også bruke MCT olje som fettkilde. (MCT olje tas svært raskt opp i kroppen som energi og regnes som "Flybensin")
 • Jeg tilsetter ofte litt kokosmelk og et lite kaneldryss på!
 • Liker du ikke kaffe? Bruk te- Mange liker fett te. Prøv med en god kopp Chaite. mct olje, Vita Univers.jpg