Cøliaki og glutenallergi

Vita Univers er perfekt for deg som har cøliaki eller glutenallergi.


Over 1% av befolkningen har cøliaki og ledende forskere på feltet mener at det er store mørketall. Måten man diagnostiserer cøliaki på, med biopsi og måling av antistoffer, har også blitt kritisert, fordi mange opplever å bli friskere og blir kvitt sine store mageproblemer når de tar gluten ut av kostholdet selv om de ikke har fått en cøliakidiagnose. Et glutenfritt kosthold er derfor ikke bare for cøliakere.

 

Et glutenfritt kosthold kan fort bli et kosthold med mye erstatningsmatvarer som har lav næringsverdi og som kan skape andre problemer som overvekt og oppblåst mage. Mange med cøliaki har også andre sykdommer som også påvirkes av maten, men som kommer av andre faktorer enn glutenproteinene. Derfor innebærer veien til god helse ikke bare fravær av gluten, men også at resten av kostholdet er godt sammensatt. Og ny forskning viser at også ved cøliaki er det viktig å tenke på magemikrobene våre og hvordan de har det. En sunn mage- og tarmflora er et veldig viktig steg mot god mage- og tarmhelse.  Her hos Vita Univers er vi opptatt av at et kosthold for en med cøliaki kan inneholde like mye god og næringsrik mat som andre kosthold.

 

Vi vet at det kan være vanskelig å vite hva man ikke bør spise og hva man bør spise om man har cøliaki. Hos oss får du tilgang til en lang rekke oppskrifter som er svært godt egnet for deg med cøliaki. Du får også muligheten til å få en til en konsultasjoner over nett med våre guruer som kan hjelpe deg med dine spesifikke utfordringer og som har mange gode tips og triks for en med cøliaki. Gjennom å få regelmessig tilgang på kurstekster vil du kunne lære hvordan du selv legger opp en sunn livsstil og hvordan du kan motivere deg til å holde på den nye livsstilen. Den unike trackeren vår hjelper deg med å følge utviklingen din dag for dag.