lavkarbo og trening

"Tren mer- Spis mindre" Hvorfor fungerer det ikke for så mange av oss? Fordi myten er feil. Du trenger ikke å trene for å gå ned i vekt


jarle.jpg

Gjør som Jarle- Ha fokus på riktig mat først! Så kan du løpe maraton når du trenger nye utfordringer. Jarle trente ikke, men gikk ned 10 kg på kun 1 mnd med våre ketose kostplaner. Året etterpå løp han maraton!  Les flere suksesshistorier her

 

Mat er kilo- Trening er gram!

Å gå ned i vekt er vanskelig for mange av oss. Noen tror det hjelper å spise mindre og trene mer. Det på tross av at det eksisterer solid vitenskapelig enighet om at større vekttap på mer enn 10 kilo først og fremst oppnås med fokus på kostholdet. Det er dårlig kosthold med feil mat og for mye mat, samt sukkerholdig drikke som får skylden for fedmeepidemien som virkelig har eksplodert i løpet av de siste 30 årene. I denne perioden har det bare vært en svært liten endring i mengden med fysisk aktivitet i den vestlige delen av verden. Det hjelper ikke å spise mindre, og det hjelper ikke å trene uten å endre kosten.

 

Vårt kosthold vil gi deg resultater uansett om du mosjonerer eller ikke. Du kan gå ned i vekt på en effektiv og en svært behagelig måte med vårt kosthold.  Vår erfaring er at det er mye enklere å komme i gang med trening når man spiser mat som gjør kroppen friskere og lettere, så hvis du vil ned i vekt er det viktigste å fokusere på maten først. 

 

Det finnes mange gode grunner til å trene, selv om det å gå ned i vekt ikke er en av dem:

Hvis du endrer kosten samtidig vil mosjon eller trening kunne ha en god effekt, og kanskje viktigst av alt vil regelmessig mosjon ofte være en medvirkende faktor til å opprettholde et vekttap. 

I tillegg kan du: 

 

  • Få en smalere midje
  • Miste mer fett uten å miste mer styrke
  • Øke forbrenningen din
  • Få klærne dine til å se bedre ut på kroppen din
  • Hindre muskelsvinn som kommer naturlig med alderen
  • Forebygge sykdom 
  • Få bedre mental helse

Muskler og fett, vita univers, lavkarbokurs, livsstilsendringskurs, ketolyse.jpg

 

"Tren mer- Spis mindre"

En av tidenes mest seiglivede myter som kan føre mange av oss på fullstendig ville veier. Det handler ikke om viljestyrke.Og å telle kalorier. Eller bare å trene mer.  Å skulle gå ned i vekt innebærer ofte tanker om en situasjon som er ubehagelig, som medfører store endringer, lite og fettfattig mat, sult og krav om stålvilje. Og hvis vi ikke blir tynnere, får vi høre at det er et spørsmål om viljestyrke og prioritering. En konsekvens av å antyde at overvekt handler om dårlig selvdisiplin, er det samme som å si at tynne mennesker er tynne fordi de har en god viljestyrke. I følge vitenskapen er det lite sannsynlig og vi i Vita Univers vet at det IKKE er sånn! Et viktig steg på veien er å slutte å tro at det handler om kalorier. Å bare spise mindre. Da er det lett å tro at det er viljestyrken din det er noe feil med. 

 

"En restriksjon i kalorier kan ganske enkelt ikke anbefales som en livsstilsendring hos overvektige, fordi vi med stor sikkerhet vet at dette ikke virker på lang sikt. Kalorirestriksjon har ingen støtte i vitenskapen".

Pål Jåbekk, forsker, lektor og forfatter

 

Visste du at slanking ved hjelp av små og varige endringer med tanke på hvor mange kalorier man spiser eller forbrenner ikke påvirker vekten din? Flere vitenskapelige studier har vist at kroppen har en fantastisk evne til å kompensere for endringer i energitilgangen, du får derfor ikke en oppsamlet effekt. Og hva som verre er: Kroppen din vil tilpasse seg dette lave inntaket og resultatene vil stoppe opp. Ofte medfølger tretthet og slapphet i tillegg. Spiser du mindre kalorier, vil kroppen din senke energiforbruket eller gjøre deg mer sulten og dermed opprettholde vekten din. Altså: Denne typen slanking gjør oss tynn på kort sikt, men ikke på lang sikt. Faktisk er det vanligste resultatet i studier på slike dietter, at vi går opp i vekt over tid. Vår erfaring er at slanking med naturlig mat, lite karbohydrater og sunt fett er den beste oppskriften for å få god helse. Du blir ikke bare slank, men du får mer energi og en bedre livskvalitet med et matinntak basert på denne filosofien og overskuddet og lysten til å trene kommer av seg selv. 

joggebilde polaroid.jpg (1)

Jeg hadde ALDRI trodd i min villeste fantasi at jeg skulle begynne å like å jogge! Men påfyll av gode næringsstoffer og tap av 30 kg ga meg så mye energi at jeg på gåturene mine plutselig synes det gikk for sent..

 

Linn, Gründer og daglig leder i Vita Univers

 

Sliter du med motivasjonen for å komme i gang? Vår enkle, men innholdsrike online kursplattform med mulighet for personlig oppfølging hjelper deg med alt du trenger:

caluna.png

 

En sunn vektreduksjon og livsstilsendring gir bedre helse. Men det er også en andre rekke fordeler ved livsstilsendringen som gir bedre helse utover det å gå ned i vekt:Les mer om vanlige effekter av kostomleggingen her