Grønn te

Grønn te- Nydelig kos med verdens beste samvittighet..


grønn gresshoppe.jpg

Grønn te:

Grønn Gresshoppe

Teen en delikat blanding av kinesisk Oolong og japansk grønn te. Grønn Gresshoppe er en frisk og fruktig te med søte smaksnoter av jordbær og appelsin. Den er nydelig rett og slett. 

 

At grønn te er helsebringende vet du nok fra før, men husker du hvorfor?

 

God tørstedrikk
Å drikke te er en fin måte å variere væskeinntaket på, skulle du bli lei av å drikke vann. Sammen med vann er usukret te den beste tørstedrikken,fordi den inneholder så mange gode stoffer  Te med koffein dehydrerer ikke kroppen - til det er koffeinnivået altfor lavt. 

 

Styrker immunforsvaret
 Grønn te inneholder en spesiell type polyfenol kalt EGCG, som øker forekomsten av regulative T-celler. Disse cellene er viktige for immunsystemet, og kan regulere hvordan det reagerer mot trusler.

 

Kan beskytte mot hjertesykdommer
Drikker du minst tre kopper te om dagen, kan dette være med å redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer. Det er flavonoidene i teen som gir denne effekten, for de hjelper til å bryte ned fett i blodårene. 

 

Grønn te kan være kreftforebyggende

Flavanoidene i te har vist seg å kunne krympe svulster. Faktisk har studier vist at spesielle flavanoider i svart og grønn te tar rotta på kreftceller. ( PS: Slike studier er foreløpig bare gjort i laboratoriet, og det er brukt ekstrakter fra te.)

 

Kan grønn te hjelpe deg med å holde vekta? 

Studier har vist at personer som drikker grønn te jevnlig legger på seg saktere enn andre. Forskning på mus viser at grønn te bremser opptaket av fett fra maten.

 

Virkestoffet i Grønn te heter EGCG. Dette kan kjøpes som kosttilskudd i kapsler fra blant annet Gymgrossisten. Det kan gi deg ekstra energi, men jeg anbefaler at du heller drikker teen din. Å få overdose med å drikke te er ikke så lett. Hvis du tar kosttilskudd er det vanskeligere å styre. For selv om det er sunt, skal det som alt annet, ikke overdrives. Faktisk så kan det føre til lever og nyreskader.

 

Grønn te er proppfull av antioksidanter!

Antioksidanter er kjemiske stoffer som beskytter mot eller senker hastigheten på oksidasjonen av andre kjemiske stoffer. Eksempler på kjemiske stoffer som er antioksidanter er C- og E-vitamin, lykopen, lutein, betakaroten og selen.

 

Oksidasjon (eller oksidativt stress) er en kjemisk reaksjon, der elektroner overføres fra friske molekyler til andre, oksiderende stoffer. Selv om oksidasjon er en naturlig prosess i kroppen, kan det også være ødeleggende Et eksempel på oksidasjon er et eple som skjæres i to og blir brunt. Oksidasjon kan skape skadelige kjedereaksjoner som kan få konsekvenser på cellenivå. Antioksidanter motvirker denne oksidasjonen ved bl.a. å la seg selv oksideres for å beskytte andre molekyler. Frie radikaler er elektroner som frigjøres gjennom biokjemiske prosesser i kroppen. Frie oksygenradikaler dannes når kroppen bruker oksygen for å forbrenne næringsstoffer som fett og karbohydrat. Mange av disse kjemiske stoffene er uheldige for kroppen. Vi kan få for mye av dem gjennom stress, stråling, infeksjoner og tobakkrøyk. Det kan også se ut til at disse frie oksygenradikalene påvirker aldringsprosessen. De kan også føre til forandringer i arvestoffer, DNA. Dette kan igjen føre til kreft og hjerte- og karsykdommer. Antioksidanter beskytter oss mot disse frie radikalene og gjør slik at cellene i kroppen vår ikke blir skadet.