8.1. Trening som slankemetode


Mat er kilo- Trening er gram - Har du hørt det før?

Å gå ned i vekt er vanskelig for mange av oss. Noen tror det hjelper å spise mindre og trene mer. Det på tross av at det eksisterer solid vitenskapelig enighet om at større vekttap på mer enn 10 kilo først og fremst oppnås med fokus på kostholdet.Det er dårlig kosthold med feil mat og for mye mat, samt sukkerholdig drikke som får skylden for fedmeepidemien som virkelig har eksplodert i løpet av de siste 30 årene. I denne perioden har det bare vært en svært liten endring i mengden med fysisk aktivitet i den vestlige delen av verden. Det hjelper ikke å spise mindre, og det hjelper ikke å trene uten å endre kosten!

 

Vårt kosthold vil gi deg resultater uansett om du trener eller ikke.

Du kan gå ned i vekt på en effektiv og en svært behagelig måte med vårt kosthold.  Vår erfaring er at det er mye enklere å komme i gang med trening når man spiser mat som gjør kroppen friskere og lettere, så hvis du vil ned i vekt er det viktigste å fokusere på maten først. "Studier av å trene mer viser også svært dårlige resultater med tanke på vekt. Det finnes faktisk ikke nok vitenskapelig dokumentasjon for å argumentere for at man går ned i vekt av å trene. "

Pål Jåbekk

 

Muskler og fett, vita univers, lavkarbokurs, livsstilsendringskurs, ketolyse.jpg

Det finnes mange gode grunner til å trene, selv om det å gå ned i vekt ikke er en av dem.

 

Hvis du endrer kosten samtidig vil mosjon eller trening kunne ha en god effekt, og kanskje viktigst av alt vil regelmessig mosjon ofte være en medvirkende faktor til å opprettholde et vekttap. 

I tillegg kan du: 

 

  • Få en smalere midje
  • Miste mer fett uten å miste mer styrke
  • Øke forbrenningen din
  • Få klærne dine til å se bedre ut på kroppen din
  • Hindre muskelsvinn som kommer naturlig med alderen
  • Forebygge sykdom 
  • Få bedre mental helse