Er kanel sunt eller unsunt?

Nok kanel?


kanel 3.jpg

 

Dagens tips handler om kanel. Fordi kanel er ikke kanel. Og fordi kanel smaker himmelsk i en gryte chili, sammen med en rute mørk sjokolade. Men det skal kunvære et ørlite dryss. Et knivsodd om du vil. Hvis du kjenner kanelsmaken i retten, så har du bomma. Du skal nemlig bare sitte igjen med smaken av fantastisk, uten å forstå hvorfor gryta smakte så ekstra vidunderlig i dag. 

 

Oppskrift på en lekker chili finner du her: Kick- ass Kjøttsaus med Cherrytomater    

 

Det fins to typer kanel

Ceylonkanel, eller cinnamomum verum, som også er kjent som ekte kanel, og den andre typen som heter cassiakanel. Forskjellen ligger i hvor de kommer fra, men viktigere er at den ekte kanelen inneholder mye mindre grad av et giftstoff som heter kumarin. Kumarin kan være svært skadelig for levra i store doser. Mattilsynet fraråder oss å spise mer enn 0,5 ts daglig av cassiakanelen. 

 

Ekte kanel får du kjøpt på helsekost eller butikker som fører økologiske matvarer. Denne er fra Sri Lanka, Madagasker og Vitetnam. Hvis produktet du holder i hånda ikke presiserer noe av dette så kan du regne med at det er den andre typen som du ikke vil ha. 

 

"Ceylonkanel, i motsetning til cassiakanel, kan du lett knuse mellom fingrene dine, og pulveret er nesten som melis. Den har en søt aroma, men smaker ikke like søtt som cassia. Smaken er mer pikant og krydret, og sparker mer fra seg. 

Cassiakanel har på sin side mer sødme, men mangler duften av sitrus. Fargen er dessuten litt mørkere."

Les mer her

 

kanel_30gr.jpgkanel 2.jpg