Om mettet fett og kolesterol


 

smør hjerte, Vita Univers, lavkarbo.jpg (1)

Er mettet fett farlig? Smør og fett som du finner naturlig på dyret? Hva med Kolesterolet? 

 

Fettreservene våre er mettet fett. Når du slanker deg og kroppen spiser av sine fettreserver, er det mettet fett den forsyner seg av. Morsmelk, det sunneste du kan gi ditt barn er proppfullt av mettet fett. Er det ikke rart hvis naturen har bommet så totalt?  Det er fett i kombinasjon med sukker som er skadelig. Kutt ut sukker og du kan spise deg til bedre helse. 

 

Mange utbefolkninger rundt forbi i verden har hatt upåklagelig helse og har spist store mengder med fett. Den magre biffen ble gitt som hundemat, mens de feteste og mest næringsrike kjøttdelene ble forbeholdt mennenskene. Masaiene og Inuittene er eksempler på slike folkeslag. 

 

Mettet fett gir ikke høyt kolesterol

Kolesterol er en livsviktig substans, faktisk så dør vi hvis vi ikke har kolesterol i kroppen! Derfor er kroppen så genial at hvis du spiser mye kolesterol så lager den mindre selv, mens hvis du spiser lite kolesterol så må den lage mer selv. Visste du at kolesterol er utrolig viktig for blant annet kjønnshormoner? 

 

Total kolesterolet ditt betyr ikke noe.

Vanligvis så ligger LDL kolesterolet stabilt på denne kosten, mens HDL kolesterolet går opp. Dette er bra, da det beskytter de indre organene dine. Triglycerider,(Fett i blodet) går vanligvis ned. Men det er sammensetningen av kolesterolet ditt som egentlig betyr noe. Med et lavkarbokosthold får man fine, luftige LDL partikler med vår kost. Det er et LDL som er koblet til en økt fare for hjertesykdom, med små, tette LDL partikler som lett harskner,mye fett i blodet og lite HDL.