Hvordan takle jul som sukkeravhengig

Her er noen tips og triks for å unngå uplanlagte utskeielser!


funny-cat-meme-cake.jpg

 

I dag gir jeg noen tips for å unngå utskeielser:

 

1. Tenk gjennom julefeiringen. Er det greit å gå litt opp i vekt, eller vil du jobbe for å beholde vekta? 

Hvis du ønsker å beholde vekta så husk at fiber og fett stabiliserer blodsukkeret og holder deg mett. Fett i kombinasjon med sukker gir vektoppgang. Ha derfor sukkerfrie søtsaker tilgjengelig. Pass også på mengdene. Det er mye næring i både julemat og i sukkerfrie søtsaker, så ikke spis med øynene.. 

 

2. Ikke fall i "Enten/eller" fellen. Å skeie ut litt betyr ikke at du skal gi opp alt hele jula. Start på nytt med en skikkelig frokost dagen etterpå, da lager du et godt grunnlag for dagen. For lite mat er for mange en sikker måte å falle av lasset på, senere på dagen eller kvelden. 

 

3. Legg inn planlagte utskeielser hvis du trenger dette. Det kan hjelpe for å ha kontroll, samt å nyte både maten og det som er ekstra. 

 

4. Kos deg i jula :D Jul er mye følelser og for mange av oss er mat og følelser tett knyttet sammen. Selv om du spiser riktig, kan du få ekstra lyst på mat som du har gode minner til. Selv har jeg tatt et valg i år om å styre unna riskremen. Ta valg som du fint kan leve med. Husk at hvis du kommer deg gjennom uten å gå opp, men går ikke ned, har du likevel gjort en god jobb!