Juksemat på lavkarbo


"Ja men det er jo sukkerfritt.."

Svært mange lærer at de skal telle karbohydrater når man legger om til lavkarbo. Dette er ikke nødvendig så lenge man setter sammen et måltid med riktige ingredienser. Ofte beveger man seg over i et "jukselandskap" når man må telle og trekke fra, Slik mat bør ikke være en stor del av kostholdet ditt, og helst ikke i det hele tatt. Et eksempel på slik mat er f. eks Atkinsbarer, tortillalefser og sukkerfritt snop som f.eks Jelly Belly også videre.

 

atkins sukkerfri sjokolade lavkarbo energibar, gratis lavkarbokurs.jpgjelly belly sukkerfritt snop, gratis lavkarbokurs.jpg

Jeg vet at når jeg nesten får vann i munnen bare av å se på bildene, så er det "mat" som bør styres unna...

 

Selvfølgelig er det fristende å tenke at dette er ok å kose seg med, det er jo sukkerfritt! Og for mange kan det være et hjelpemiddel i overgangen til et naturlig kosthold. Men du bør kategorisere dette som juksemat. For mange fører det til at søtsug opprettholdes, trigges og det forstyrrer den naturlige utviklingen av en naturlig mett- og sulthetsfølelse.

 

Det er veldig, veldig mye bedre hvis du kan sette av litt tid til å lage dine egne hjemmelagde varianter hvor du har full kontroll over ingrediensene og søtstoffet. Ikke bare virker de ulike støstoffene forskjellig på kroppen din, men det har også mye å si med mengde.

 

Jeg kan f.eks ikke spise en viss type ferdig kakemiks, da den trigger meg noe veldig. Jeg merker det med en gang: I stedet for at en bit gjør meg fornøyd, så tenker jeg i stedet for straks på "kan jeg ta en til??"

 

Det høres kanskje rigid ut og du liker å ha noe enkelt å kose deg med. Jeg vet. Jeg har i løpet av de siste 10 årene brukt en god del timer på å finne "lovlige" sukkerfrie alternativer på nettet.  Jeg lagde til og med et eget "Juksehefte" i sin tid. ( Det tok litt tid før det ble døpt til dette..) Det er ikke måte på hvor mye sukkerfrie søtsaker og "mat" med lite karbohydrater man kan finne på nettbuttikker, helsekostbutikker og matbutikker. Men slike snarveier er ofte mer ødeleggende enn til hjelp for deg: 

 

Juksemat kan for mange stoppe helseforbedringen din OG vektnedgang.

Vi er veldig klare for å lære deg mye mer om dette og hvorfor det er sånn. Men inntil videre, så hold fokus på hvor mye godt som man kan lage til kos som er enkelt å lage! Og hvis du tenker på tiden spart ved å lete på nett, så tenker jeg at alt i alt er det ikke nye mer jobb å lage snopet selv.

 

Selv om vi liker naturlig og hjemmelagd mat så liker vi også ting som er enkelt og ikke for tidkrevende å lage. Man har jo tross alt en travel hverdag! Eksempler på slike lekre kjappiser som du raskt kan smelle sammen til fest er Mascarponekrem i ulike varianter, hjemmlagd sjokolade, ostechips. kakao, pisket krem med revet mørk sjokolade på...for å nevne noen utvalgte få. 

 

mascarpone dessert Lavkarbo Vita Univers

Mascarponekrem kan varieres med mange luke smaker. Hva blir din favoritt?