Ingen resultater- Men gjør alt riktig?


vita unviers gratis lavkarbokurs 15.jpg

Lavkarbo og ketose virker svært effektivt på de aller fleste. Ha det i mente når du leser dette innlegget. Dette er nemlig for deg som IKKE får resultater- Selv om du gjør alt riktig. 

 

De fleste oppnår altså raske og store effekter med et lavkarbo eller ketogent kosthold. Men ikke absolutt alle. Det kan være flere årsaker til at resultatene uteblir, som sykdom, medisiner, stress eller intoleranser. Tarmproblematikk er også en faktor.Men for mange så hjelper det å vri kosten:

 

Min erfaring  at jo mer kroppen er vant med å spise ketogent eller lavkarbo, jo strengere  må man leve, eller man må gjøre vridninger i kosten for å trigge en effekt. Resultatene vises som regel heller ikke like raskt.  Men hold ut! Det vil lønne seg, man må bare smøre seg med tålmodighet. Hvis du merker at kroppen jobber så gjør du ikke noe feil. Har du plutselig mer energi? Da er du på riktig spor. 

 

Hvis resultatene uteblir kan det lønne seg gjøre litt detektivarbeid:

Å skrive dagbok er et godt verktøy å bruke for å finne ut hva man gjør feil.  

 

Å skrive matdagbok er veldig bevisstgjørende. Ta meg for eksempel: Forrige ukes notater viste meg at noe av maten jeg spiste bestemte dager førte til at jeg ble oppblåst, samlet vann og var trøttere, disse dagene. 2 kg gikk jeg opp, som jeg bærte på i flere dager. Kroppen fungerte ikke like bra som tidligere i uka.

Det er ikke slik at det MÅ være denne kosten disse dagene mot slutten av uka som saboterte for meg. Men kanskje betyr det noe. Jeg kutter derfor ut denne maten den neste uken.

 

En ting er ihvertfall sikkert: 

Når man kutter ut noe fra kosten en periode (2 uker eller mer) så  merker du mye lettere om dette er mat du bør være forsiktig med, enten for en periode eller unngå framover. Du merker ikke nødvendigvis en forbedring av å ta bort noe fra kosten. Det er mange ganger når du gjenintroduserer den at du vil merke forskjellen. 

 

Når vet man at man skal endre på noe? 

Noen hovedtips er:

  • Hvis du merker negative konsekvenser som tap av energi og økt vannmengde i kroppen
  • Hvis du etter 1 mnd inn i kostholdsendringen ikke merker NOE SOM HELST effekt (Mange går ned i cm og endrer kroppen sin før de går ned i kilo. IKKE mål resultater kun i KG) 
  • Hvis maten etter flere uker ikke gir deg energi

 

Vær din egen detektiv- Og husk at av og til hjelper det med ett par friske øyne! Dette er noe av det vi hjelper deg med Vita Univers. 

--------