Sjokoladetrøfler

Sjokoladetrøfler...Eller lykkebiter som jeg liker å kalle dem!


ganache.jpgsjokotrøfler.jpg

I dag deler jeg to måter å lage sjokoladetrøfler på. Jeg elsker smaken av begge. 

Du kan smaksette trøflene hvis du ønsker det, men det er ikke nødvendig. Skulle du ha lyst på litt krydder i, kan jeg anbefale deg å tilsette en ts chiliolje, ørlite harissa (chilipasta) appelsindråper, hasselnøttdråper eller mandelolje.

 

Begge sjokoladekremene (ganache) er nydelige som kakefyll.  Lag en saftig nøttebunn eller sjokoladekakebunn og ta på krem. Vips ferdig kake som alle elsker.  Du kan f.eks bruke bunnen til mine fantastiske Sarah Bernhardt (som du finner her

Denne nydelige konfekten står perfekt på sine egne bein. Men hvis du vil, kan du gjerne smaksette den litt. F. eks med pittelitt harissa. Harissa er en knallsterk chiliblanding men med en nydelig smak. Bruk den med stor forsiktighet. Jeg tar bare litt på tuppen av en teskje. Smak deg fram. 

 

harissa vita univers.jpg

 

Ingredienser: 

 • 100 gram sjokolade, kuttet i små biter (Minst 70 %)
  90 gram fløte
  1 knivsådd salt
  10 gram smør i terninger
 • Du kan tilsette litt søtning hvis du vil, men jeg synes ikke det er nødvendig. 

+ coatiing: F. eks mørk sjokolade, lys sjokolade (sukkerfri) eller hakkede nøtter. 

Tips! Du bruker mye mindre coating hvis du dypper iskald eller frossen konfekt. Men hvis du har 150-200 gram i hus så burde dette rekke rikelig. 

 

Fremgangsmåte:

 • Kutt sjokoladen i biter, ha i saltet.
 • Varm fløten til kokepunktet. Hell den over sjokoladen.
 • La fløten ligge over sjokoladen i et til to minutter. Rør ut sjokoladen etter to minutter. 
 • Når fløten er blandet med sjokoladen, monterer du inn smørterningene.
 • Hell sjokoladeblandingen over i en liten boks. Sett den i kjøleskapet i en time. 

Denne metoden er enkel å lage kuler av, og fin å rulle i kakao eller hakkede nøtter. F. eks hakkede pecans med et lite dryss havsalt er snadder.

Rull sjokoladen til små kuler. Du må jobbe raskt slik at den ikke smelter i hendene dine.

Rull sjokoladen i kakaopulver, eller det du ønsker.

Tips! Hvis du vil bruke denne kremen til kakeglasur så  smører du den på kaken når den er litt avkjølt, men ikke stivnet til. 

 

Alternativ metode:

Denne metoden er fin hvis du lager andre typer konfektboller til jul, da vil de skille seg litt mer ut. Denne synes jeg er best når du dypper den i mørk sjokolade etterpå.  

 

Hell kremen over i en miksmaster eller hell kremen over i en bolle og pisk den opp med stavmikser. Når kremen er luftig og fluffy er den ferdig. Bruk sprøytepose eller sett små topper på et bakepapir med en skje. Sett toppene i kjøleskap eller frys til de er stive. Så kan du dyppe dem i smeltet sjokolade. 

Denne kremen er også lekker som kakeglasur. Ta på kremen, sett kaldt, og pynt den med mørk sjokolade som du høvler med ostehøvel eller smelt mørk sjokolade som du rister over med en gaffel, når sjokoladen ikke er så varm.